Фільм української режисерки про Київ отримав відзнаку на Берлінале

Головний приз кінофестивалю Берлінале отримав документальний фільм «На «Адаманті»
фото з відкритих джерел

Картина Надії Парфан «Це побачення» змагалася за нагороду у програмі Berlinale Shorts

У Берліні завершився 73 міжнародний кінофестиваль. Короткометражний фільм із назвою «Це побачення» (It’s a Date) отримав відзнаку «Особлива згадка» від Міжнародного журі короткометражних фільмів Берлінського кінофестивалю. Про це повідомили на сторінці Berlinale у Facebook.

Картина Надії Парфан змагалася за нагороду у програмі Berlinale Shorts. Це перша ігрова стрічка української режисерки. Вона зняла історію про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але не припиняється життя у всіх його проявах. Всього до конкурсної програми Berlinale Shorts 2023 увійшло 20 короткометражних фільмів.

«На світанку містом мчить на шаленій швидкості автомобіль. Цей сучасний ремейк фільму Клода Лелуша «C’etait un rendez-vous», знятий під суб’єктивним кутом камери одним невідредагованим кадром, відображає емоції надзвичайного стану, викликаного війною», – сказано в описі під трейлером стрічки.

Нагадаємо, головний приз 73-го кінофестивалю Берлінале отримав документальний фільм французького режисера Ніколя Філібера «На «Адаманті», який розповідає про паризький центр допомоги людям з психічними розладами. «Золотого ведмедя» дуже рідко присуджують документальному кіно. Агентство Dpa повідомляє, що сам режисер прокоментував цю новину вигуком: «Ви що, збожеволіли?».

Читайте також: Бред Пітт засвітився в Парижі за вечерею з дівчиною, молодшою на 30 років (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: