Ви що, збожеволіли? «Золотого ведмедя» на Берлінале отримав неочікуваний фільм

фото з відкритих джерел

У Берліні завершився 73 міжнародний кінофестиваль

Головний приз 73-го кінофестивалю Берлінале отримав документальний фільм французького режисера Ніколя Філібера «На «Адаманті», який розповідає про паризький центр допомоги людям з психічними розладами. «Золотого ведмедя» дуже рідко присуджують документальному кіно. Агентство Dpa повідомляє, що сам режисер прокоментував цю новину вигуком: «Ви що, збожеволіли?».

72-річний Ніколя Філібер провів кілька місяців на борту баржі, яка стоїть на якорі на Сені, та вивчав роботу психіатричного закладу, який допомагає своїм пацієнтам з домогою творчості. Режисер каже, що, досліджуючи межу між тим, що прийнято вважати психічним здоров'ям і божевіллям, він намагався не навішувати ярликів.

Друга за значенням нагорода – великий приз журі – дісталася німецькому кінорежисеру Крістіану Петцольду за драму «Червоне небо» про те, як компанія молодих людей на Балтійському узбережжі пізнає муки творчості та муки кохання. «Червоне небо» – друга частина трилогії Петцольда, де реальність зустрічається з фантастичними явищами. Перша частина, «Ундіна», про берлінську русалку, була показана на Берліналі у 2020 році.

«Срібний ведмідь» за найкращу акторську роботу було присуджено 8-річній Софії Отеро за головну роль в іспанській драмі «20 тисяч бджіл». «Ведмедя» за найкращий сценарій отримала німецький режисер Ангела Шанелек.

Читайте також: Колишня дружина Кличка показала своїх маму, сестру та молодшого сина

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: