Деякі народні артисти України втратять звання: коли і за що

Ані Лорак – перша кандидатка на виліт
фото з відкритих джерел

Артисти, які мовчать про війну, можуть втратити звання «народний артист України»

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в телеграм-каналі заявив, що позбавлятимуть звання «народний артист України» українських діячів, які підтримують агресію або мовчать про війну.

«Хочу наголосити й попередити, що всі артисти, які досі «з гордістю» користуються званням народних артистів України, коли їм це зручно, але давно вже такими не є через мовчання або підтримку російської агресії, скоро будуть цих звань позбавлені», – написав він. Ткаченко зазначив, що триває робота «над поправками до законів, щоб таких «народних» більше наша країна не бачила».

Тим часом, співачка-запроданка Ані Лорак, яка під час війни продовжує жити та працювати в Росії, несподівано згадала, що вона українка. Анонсуючи свій виступ у Німеччині, артистка назвала себе «найтитулованішою українською співачкою» та «народною артисткою України». Співвітчизники  обурилися такою зухвалою заявою співачки. Зокрема, підписники пишуть, що зрадниця «швидко перевзулася». «Українці у Чехії та Німеччині, закликаю вас організувати акції протесту під її концертами. А відповідне міністерство в Україні закликаю позбавити всіх звань і титулів співачку Ані Лорак», – закликав у соцмережі Віталій Гордієнко.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: