ЗМІ дізналися, звідки у короля Чарльза нечувані статки: майже вдвічі більші, ніж у матері

Король Чарльз багато чого успаткував від своєї матері
фото з відкритих джерел

Журналісти розповіли, звідки у монарха такі гроші

Видання The Sunday Times розкрило розмір особитих статків короля Чарльза III: за даними журналістів, воно становить 600 млн. фунтів стерлінгів (745 млн. доларів). Цікаво, що теперішній монарх виявився майже вдвічі багатшим за свою матір, покійну королеву Єлизавету II: її статки оцінювалися в 370 млн фунтів стерлінгів (458 млн доларів).

Король Чарльз успадкував від своєї матері великі ділянки землі, королівські резиденції, рідкісні коштовності, інвестиційний портфель розміром близько 100 млн. фунтів (124 млн. доларів), елітних скакових коней майже на 30 млн. фунтів (37 млн. доларів) і багато іншого. Його майно при цьому не оподатковується.

Джерелами доходів короля також стали операції з нерухомістю та інвестиціями, численні бізнеси, крім того, він є одним із найбільших землевласників Великобританії.

Як повідомляє видання, ще до того як стати королем, він, тоді ще принц Чарльз, відкладав частину прибутку з герцогства Корнуолл, що знаходиться під його керівництвом. Після того як став королем, Корнуолл, як і багато іншого майна короля, перейшов його старшому синові, принцу Вільяму. Також король отримував прибуток за рахунок житлового будівництва та продажу продукції власного виробництва: понад 30 років тому він запустив лінійку товарів Duchy Originals, яка включала продукти з його маєтку Хайгроув-Хаус.

Видання зазначає, що Чарльз III також дуже ощадливий і уважно ставиться до своїх фінансів.

Читайте також: Ексчоловік Лорак на тлі заяв про втечу до Росії, відповів на дзвінок із захопленої окупантами території

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: