У мумії хлопчика, який помер 2300 років тому, знайшли золоте серце і язик

Мумія сотню років пролежала у сховищі музею, перш ніж розкрила свої секрети
фото з відкритих джерел

Вчені охрестили мумію «золотим хлопчиком»

Мумію «золотого хлопчика» було знайдено в Єгипті ще в 1916 році, проте тільки зараз вчені за допомогою комп'ютерної томографії виявили у неї золоті серце, мову і безліч амулетів.

Зазначають, що мумію виявили в місті Едфу на півдні Єгипту, після чого її доправили у сховище Єгипетського музею в Каїрі, де вона знаходилася більше ста років, а нині стала предметом дослідження для вчених.

Коли команда вчених на чолі з доктором Сахаром Салімом з Каїрського університету вирішила вивчити цю мумію за допомогою комп'ютерної томографії (їхня робота опублікована у виданні Frontiers in Medicine), дослідники були вражені, виявивши на знімках, що у мумії – золоте серце, золотий язик, і разом із нею в саван загорнуто 49 амулетів, багато з яких теж зроблено із золота.

Учені встановили, що тіло належало підлітку, який помер у 14 або 15 років. Вивчивши стан зубів і кісток, дослідники припустили, що він був представником так званої золотої молоді. Про це також свідчить удосконалений процес муміфікації, під час якого було видалено мозок і внутрішні органи. Вчені охрестили мумію «Золотим хлопчиком», і після закінчення робіт вона переміститься до головної зали Єгипетського музею.

Мумію «золотого хлопчика» було запечатано у двох саркофагах. На зовнішньому був напис грецькою, внутрішня частина саркофага була виконана з дерева, а саму мумію прикрашала золота маска. Відкриття, зроблене за допомогою комп'ютерного сканування, дає вченим привід сподіватися, що тепер на них чекає ще багато чудових знахідок.

Читайте також: Діамантові туфлі та золотий букет. Дочка султана Брунея вийшла заміж за двоюрідного брата 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: