Росія оголосила «іноагентом» лідера Little Big Прусікіна: він припустив, хто буде наступним

Артист опублікував спільне фото зі зірками, що виїхали з Росії, з якими зустрічався восени минулого року в Ізраїлі
фото з відкритих джерел

Музикант у соцмережах подякував передплатникам за привітання та підтримку

Міністерство юстиції РФ визнало іноземним агентом музиканта та засновника панк-групи Little Big Іллю Прусікіна, який виїхав з Росії, та журналістів та громадських діячів. Тепер у реєстрі значаться 536 фізосіб та організацій.

Також іноагентами визнали активістку Дар'ю Серенко, журналіста Фіделя Агумава, правозахисника Рафіса Кашапова, офіційного представника Далай-лами XIV у Росії, Монголії та країнах СНД Ердні-Басана Омбадикова, ТОВ «Філософія ненасильства» та Фонд розвитку цифрових прав.

Новий статус Прусікіна прокоментувала у своєму телеграм-каналі Ксенія Собчак. «Такі часи – стежити за кожним словом, за кожною фотографією, за кожним розказаним анекдотом. А то вранці в газеті, увечері – у реєстрі, швидкості розправ пішли космічні», – написала журналістка.

Сам музикант у соцмережах подякував передплатникам за привітання та підтримку, зазначивши, що має «дуже небезпечні агентські приблуди», а саме совість, власну думку, позицію проти уряду Росії та війнив Україні, а також свободу слова. Крім того, артист опублікував спільне фото зі зірками, що виїхали з Росії, з якими він зустрівся восени минулого року в Ізраїлі – Аллою Пугачовою, Максимом Віторганом та іншими – і провів серед передплатників опитування про те, кого з них наступним оголосять іноагентом. На думку Прусикина, це буде Семен Слєпаков.

Нагадаємо, на днях російський гуморист та бард Семен Слєпаков, котрий нині мешкає в Ізраїлі, виклав в соцмережу чергову сатиричну композицію на РФ – колискову для майбутнього окупанта. І хоча країна-агресорка у пісні «Колискова» прямо не згадується, проте за контекстом стає зрозуміло, що йдеться саме про неї.

Росіяни, як часто з ними нині буває, б’ються в істериці. На адресу артиста летять прокляття. «Сліпаков – абсолютна гнида і сволота», «Семен Слєпаков, який тусується в Ізраїлі, вирішив, що для його нової глумливої пісні чудова тема – мати загиблого солдата. Російського, звичайно. Сема, а давай видай щось подібне про матір ізраїльського солдата. Дуже хочеться подивитися, як довго триватиме після цього твоє перебування на обітованій землі», «Сема видав найдосконалішу еталонну гидоту – ось цю свою «Колискову», охрещену ним «сатиричною». Ніяка це не сатира, а мерзота якась, гниль, сморід, слиз, танці на могилах і знущання з справжніх матерів, які поховали своїх синів-героїв» – фрагменти зі статей російської преси.

Читайте також: Агресивна росіянка вкотре напала на українку: лізла битися та плювалася (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: