«Почав малювати у шість місяців»: Книга рекордів Гіннеса визначила наймолодшого художника

Виставку хлопчика навіть відвідала Перша леді Гани, Ребекка Акуфо-Аддта, та придбала одну із його робіт
фото: Guinness World Records

На момент перевірки малюку виповнився один рік і 152 дні, а потім родина п'ять місяців чекала на підтвердження рекорду

Книга рекордів Гіннесса офіційно оголосила «наймолодшим у світі художником» хлопчика з Гани, якому в липні виповниться два роки. Про це йдеться на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Рекордсмен Ейс-Ліам Анкрах почав «малювати» у віці 6 місяців та вже встиг «продати» 15 робіт на персональній виставці, пише Smithsonian Magazine. Виставку хлопчика навіть відвідала Перша леді Гани, Ребекка Акуфо-Аддта, та придбала одну із його робіт.

Перша картина Ейса-Ліама під назвою «Повзання» вийшла випадково: його мати, художниця Шантель Кукуа Еган, хотіла розважити хлопчика, поки працювала над власними картинами, тому поклала полотно на підлогу, а малюк повзав по ньому і розмазував фарби.

«Його так заінтригували яскраві кольори. Його картини показують людину, яка захоплена відкриттям нового», – сказала Шантель Еган у коментарі ВВС.

«Почав малювати у шість місяців»: Книга рекордів Гіннеса визначила наймолодшого художника фото 1
фото: guinnessworldrecords.com

Тепер Книга рекордів Гіннеса офіційно підтвердила, що ганський малюк є «наймолодшим у світі художником чоловічої статі». На момент перевірки йому виповнився 1 рік і 152 дні, а потім родина п'ять місяців чекала на підтвердження рекорду.

«Почав малювати у шість місяців»: Книга рекордів Гіннеса визначила наймолодшого художника фото 2
фото: guinnessworldrecords.com

«У своїх картинах Ейс-Ліам використовує техніку маневрування акриловою фарбою по полотну за допомогою рук і тіла, створюючи унікальні та абстрактні роботи», – кажуть у Книзі рекордів Гіннеса. Там додали, що після своєї першої роботи він завершив ще 20 картин, а також взяв участь у своїй першій груповій виставці The Soundout Premium Exhibition в Музеї науки і техніки в Гані, де загалом було представлено 10 його робіт, а дев'ять були продані під час виставки.

Нагадаємо, британця Джона Тіннісвуда офіційно визнано найстарішим у світі чоловіком. Про це йдеться на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Джон народився в Ліверпулі 26 серпня 1912 року і станом на 5 квітня 2024 року його точний вік становить 111 років 223 дні. За його словами, його довголіття – це «просто везіння», і в його дієті немає жодного особливого секрету – хоча його улюбленою їжею була риба з картоплею. Джон не палить і рідко вживає алкоголь.

Читайте також: Віталій Шовкопляс із Полтавщини встановив рекорд Гіннеса: коментар спортсмена (фото, відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: