«Довголіття – це «просто везіння»: названо ім'я нового найстарішого чоловіка планети

На сьогодні Джон Тіннісвуд живе в будинку для літніх людей в Саутпорті
фото: guinnessworldrecords.com

Чоловік є найстарішим у світі ветераном Другої світової війни серед чоловіків, що залишилися в живих

Британця Джона Тіннісвуда офіційно визнано найстарішим у світі чоловіком. Про це йдеться на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Джон народився в Ліверпулі 26 серпня 1912 року і станом на 5 квітня 2024 року його точний вік становить 111 років 223 дні. За його словами, його довголіття – це «просто везіння», і в його дієті немає жодного особливого секрету – хоча його улюбленою їжею була риба з картоплею. Джон не палить і рідко вживає алкоголь.

«Довголіття – це «просто везіння»: названо ім'я нового найстарішого чоловіка планети фото 1
фото: guinnessworldrecords.com

На сьогодні чоловік живе в будинку для літніх людей в Саутпорті. Зі своєю дружиною він прожив у шлюбі 44 роки, доки вона не померла у 1986 році. Їхня донька, Сьюзен, народилася в 1943 році.

Тіннісвуд уже понад пів століття перебуває на пенсії, він колишній бухгалтер і колишній працівник поштової служби. Під час Другої світової війни займався пошуком солдатів та організацією поставок продовольства. Таким чином, він також є найстарішим у світі ветераном Другої світової війни серед чоловіків, що залишилися в живих.

«Довголіття – це «просто везіння»: названо ім'я нового найстарішого чоловіка планети фото 2
фото: guinnessworldrecords.com

Після того, як Джону виповнилося 100 років у 2012 році, він щороку отримував вітальну листівку від покійної королеви Єлизавети, яка була молодшою за нього майже на 14 років.

У Книзі рекордів Гіннеса зазначається, що заява Тіннісвуда на рекорд була оцінена її експертами та Геронтологічною дослідницькою групою, яка каталогізує підтверджених довгожителів.

Найстаріша жива жінка і найстаріша жива людина у світі взагалі - Марія Браньяс Морера з Іспанії, якій виповнилося 117 років.

Тіннісвуд успадкував титул рекордсмена Книги рекордів Гіннеса від венесуельця Хуана Вісенте Переса Мора.

Перес Мора пішов із життя 2 квітня. Близькі розповіли, що він помер від респіраторних ускладнень. 2019 року Вісенте став першим 100-річним венесуельцем. Книга рекордів Гіннеса назвала його найстарішою людиною у світі.

У сім'ї венесуельця було десятеро дітей, а він був дев'ятим. Сам довгожитель виховав 11 синів та дочок. Перед смертю він жив на фермі в Сан-Хосе-де-Боліварі.

Стало відомо, що у США 70-річний Дональд Горске з Вісконсіна, який працює тюремним офіцером, понад 50 років їв бургери і потрапив до Книги рекордів Гінесса. Чоловік за півстоліття з'їв понад 34 тис. гамбургерів, побивши свій минулий рекорд, і не збирається зупинятися. 

 Найдивовижнішим є твердження пана Горске про те, що він ніколи не мав проблем зі здоров’ям, незважаючи на те, що з’їв понад 34 тис. гамбургерів.

Читайте також: Віталій Шовкопляс із Полтавщини встановив рекорд Гіннеса: коментар спортсмена (фото, відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: