Зеленська пояснила, чому погодилася на зйомку для глянцю, яка збурила суспільство

Олена Зеленська пригадала, яку критику суспільства викликала її «чоловіча» поза на фото для обкладинки
фото з відкритих джерел

На думку Зеленської говорити про війну будь-якими методами – це правильно і фотосесія дозволила у той час привернути чимало уваги усього світу до України

Олена Зеленська пояснила, чому погодилася на фотосесію для американського журналу Vogue, яка збурила суспільство через «чоловічу» позу першої леді України та як вона ставиться до закидів про «гламуризацію війни» через подібні фото. Зеленська зазначила, що ця зйомка запам’яталася, отже, рішення погодитися на неї було правильним.

Під час інтерв’ю латиноамериканським ЗМІ Зеленська зауважила, що перш за все не могла відмовити всесвітньовідомій фотографці Енні Лейбовіц, а українцям, особливо у перші дні війни, потрібно було заявляти про себе на увесь світ, тому фотосесія була ще однією з можливостей привернути уваг до подій в Україні. І це вдалося зробити успішно,  визнає Зеленська, адже за майже два роки після неї латиноамериканські медіа все ще задають питання про світлини, зроблені Енні Лейбовіц. 

«Це така давня історія. Але те, що ви зараз її пам’ятаєте, свідчить про те, що був широкий розголос, і це важливо. По-перше, коли до тебе звертається редакція журналу Vogue, а це сталося саме так… це не був наш запит, не було наше бажання. Коли редакція Vogue звертається до тебе із запитом на інтерв'ю і коли тобі кажуть, що до Києва приїде Енні Лейбовіц, щоб тебе знімати, потрібно мати дуже потужні причини, щоб відмовити. Це не просто фотограф, це легенда», – пояснила Зеленська особисту причину згоди на фотосесію.

Олена Зеленська на фото, зробленому Енні Лейбовіц для Vogue
Олена Зеленська на фото, зробленому Енні Лейбовіц для Vogue
Фото: Vogue

На думку Зеленської говорити про війну будь-якими методами – це правильно і фотосесія дозволила у той час привернути чимало уваги усього світу до України.

«По-друге, в той момент, а це були перші місяці війни, нам потрібно було використовувати будь-яку можливість широко говорити про те, що ми переживаємо, адже ми розуміємо, що світ живе своїм життям, люди продовжують займатися своїми справами й війна десь далеко в України. Їх турбує тільки коли вони дивляться новини про це. Потім вони перегорнули сторінку інтернет-видання і забули про це. Ми щодня стикалися з жахами, які несе ця війна, і ми хочемо, щоб це припинилося. Тому говорити про війну будь-якими методами – це правильно», – пояснила перша леді.

«Чоловіча» поза першої леді України бурхливо обговорювалася у суспільстві
«Чоловіча» поза першої леді України бурхливо обговорювалася у суспільстві
фото з відкритих джерел

Також Олена Зеленська пригадала, яку критику суспільства викликала її «чоловіча» поза на фото для обкладинки Vogue. Нагадаємо, на фото перша леді була сиділа на сходинках, вільно поставивши ноги. Вона розповіла, що насправді задоволена підтримкою, яку отримала від людей, а тим паче флешмобом, який тоді розпочала Енн Лейбовіц у Instagram, який охопив увесь світ.

«Були закиди за те, в якій позі я сиджу на сходах. Але це викликало хвилю підтримки і був потужний флешмоб, коли в такій самій позі фотографувалися і жінки, і чоловіки. Це було дуже приємно. Я не вважаю, що зараз Vogue це тільки гламур, у них є цікаві статті на соціальні теми, про геополітичні проблеми, його вже не можна назвати суто журналом про моду. У мене були думки про те, який вигляд це матиме, але я ризикнула і зараз впевнена, що це було правильно", – підсумувала Зеленська. 

Нагадаємо, перша леді України Олена Зеленська зізналася, що війна сильно вплинула на життя її дітей: 19-річна донька Олександра зосереджена на навчанні, але не будує планів на майбутнє, а 11-річний син Кирило мріє стати військовим. Про це дружина президента Володимира Зеленського розповіла в інтерв’ю фінському виданню Yle. За словами Олени Зеленської, її діти, як, зрештою, діти усіх українців, втратили важливі роки дитинства та підліткового віку.

До слова, перша леді Олена Зеленська взяла участь у подкасті, де ведучою була донька Олени Кравець Марія. Разом вони поговорили про психічне здоров'я української молоді під час війни.Співведучою також стала 7-річна дівчинка Поліна Медвідь. Вона теж долучилася до розмови про ментальний стан українських дітей. Учасниці проєкту обговорили тему боротьби з тривогою та страхами у період повномасштабної війни.

Читайте також: Олена Зеленська підтримала Кейт Міддлтон після звістки про її хворобу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: