Після скандалу названо переможницю «Міс Україна 2023» (фото)

Софія навчається на економічному факультеті Києво-Могилянської академії
фото з відкритих джерел

18-річна студентка після початку повномасштабної війни організувала благодійний аукціон своїх робіт, а всі отримані кошти передала на допомогу ЗСУ

На тлі скандалу з російським слідом серед власників змагання, закидами щодо ескорт-діяльності та зв’язками деяких учасниць із росіянами, оргкомітет національного конкурсу краси «Міс Україна» все ж оголосив цьогорічних переможниць. Титул «Міс Україна 2023» здобула 18-річна студентка Софія Шамія з Київської області. Дівчина стала переможницею голосування на офіційному сайті конкурсу, який вперше проводили онлайн через продовження війни в Україні.

Найближчим часом відбудеться офіційна коронація та розпочнеться підготовка до фіналу головного міжнародного конкурсу Miss World-2023, який відбудеться 16 грудня в Індії. Про це повідомляється на офіційній сторінці конкурсу в Facebook.

Софія родом з Київщини
Софія родом з Київщини
фото з відкритих джерел

Софія навчається на економічному факультеті Києво-Могилянської академії. Вільно володіє англійською. Сім років займалася танцями. З дитинства любить малювати, створює картини у стилі попсюрреалізму. Після початку повномасштабної війни організувала благодійний аукціон своїх робіт, а всі отримані кошти передала на допомогу ЗСУ.

Софія Шамія
Софія Шамія
фото з відкритих джерел

Окрім «Міс Україна-2023», було оголошено імена учасниць голосування, які посіли друге і третє місця та отримали можливість представити Україну на ще двох престижних конкурсах. Так, 26 жовтня до Токіо на «Міс Інтернешнл-2023» поїде 18-річна Софія Згоба зі Львівської області. А на «Міс Земля-2023» до В'єтнаму у грудні вирушить 21-річна Анастасія Феєр із Закарпатської області. 

Софія Згоба
Софія Згоба
фото з відкритих джерел
Анастасія Феєр
Анастасія Феєр
фото з відкритих джерел

Незадовго до оголошення результатів довкола конкурсу «Міс Україна» спалахнув скандал. Шоумен та гуморист Андрій Лузан у соцмережах закликав бойкотувати конкурс, оскільки, за його словами, частина фіналісток не живуть в Україні, а хтось і геть помічений у зв'язках із росіянами.

Через добу оргкомітет конкурсу оголосив про перевірку оприлюднених у мережі фактів та виключив трьох учасниць з-поміж фіналісток. У соцмережах дівчата зазначили, що нібито самі зняли свої кандидатури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: