Пишався, що Лорак не «продалася москалям» у 2010 році: що відомо про батька співачки

Батько Лорак писав вірші, але зізнавався, що для доньки пісень ніколи не писав
фото з відкритих джерел

У 2023 році Мирослав Іванович вже відмовлявся говорити про дочку із журналістами

Батько співачки Ані Лорак, про смерть якого стало відомо сьогодні, 18 квітня, дуже важко переживав зраду доньки та переїзд до Москви. Ще до початку повномасштабного вторгнення Мирослав Куєк заявляв журналістам, що пишається Кароліною, яка мовляв, «не продалася москалям». Але в останні роки Мирослав Іванович уникав спілкування з пресою.

Коли у 2023 році кореспондентка molbuk.ua телефонувала Мирославу Івановичу, в він відмовився говорити про дочку. Сказав, що має проблеми зі здоров'ям. Не на «камеру» щиро, душевно поговорив із журналісткою, втім, обминаючи тему доньки.

Проте раніше, ще до початку війни у 2014-му році, Куєк значно охочіше спілкувався з пресою про Ані Лорак. Ось як описував журналіст видання Gazeta.ua зустріч із Мирославом Івановичем у 2010 році: «Із Мирославом Куєком зустрічаємося в суботу в редакції газети «Вільне життя». Це у приміщенні райдержадміністрації. У кабінеті висить старенький плакат Ані Лорак. Мирослав Іванович вимикає робочий телефон. Мобільний кладе на стіл», – написав журналіст.

Після переїзду Ані Лорак до Москви, Мирослав Куєк все рідше хотів говорити про співачку із журналістами
Після переїзду Ані Лорак до Москви, Мирослав Куєк все рідше хотів говорити про співачку із журналістами

«Що у вас там у Києві?  Янукович став президентом? Я за дочку свою радий, що виступала за Юльку. Мені було би дуже неприємно, якби вона тягла за москалів», – сказав тоді журналісту батько співачки, яка згодом зрадила Україну.

Мирослав Куєк завжди займав свідому позицію. У 1970 році Мирослав Куєк, студент філфаку, разом із товаришами до 100-річчя від дня народження Леніна повісив на браму Чернівецького університету синьо-жовтого прапора. За це його вигнали з вузу.

«Кагебешники довго нас тягали. Після настійливо рекомендували поїхати в Казахстан на комсомольську будову. Строїв там будинки. Повернувся через два роки. Мій тернопільський товариш був секретарем обкому партії — знав, що і як можна нахімічити з документами. Допоміг влаштуватися в цю газету», – йдеться у матеріалі Gazeta.ua.

Із матір'ю Кароліни, Жанною Линьковою, Куєк розлучився, коли доньці було два рочки. Дівчинку та її на два роки старшого брата Ігоря віддали до чернівецького будинку-інтернату N4. Мирослав Іванович не любив згадувати той час. Казав, що до дітей в інтернат часто приїжджав. «Щотижня. Ходили на річку, ловили рибу. Ночували в копиці сіна. Як не виходило, завше попереджав. Дітей не можна обманювати», – розповідав Куєк.

Пишався, що Лорак не «продалася москалям» у 2010 році: що відомо про батька співачки фото 1

Батько Лорак також писав вірші, але зізнавався, що для доньки пісень ніколи не писав. «Та нащо мені то? Зараз така графоманія, що кожен може стати зіркою», – обурювався Куєк.

У2012 році Мирослав Куєк приїздив до Києва на хрестини внучки Софії
У2012 році Мирослав Куєк приїздив до Києва на хрестини внучки Софії

Нагадаємо, сьогодні, 18 квітня, стало відомо, що помер поет, літератор та заслужений журналіст України, батько української співачки, яка зрадила Україну, Ані Лорак – Мирослав Куєк

Нагадаєму, українська співачка-зрадниця Ані Лорак у лютому подала заяву на отримання російського громадянства. 

Як відомо, у 2014 році, на початку російсько-української війни, Ані Лорак почала активно виступати в Росії та згодом переїхала до Москви. Після 24 лютого 2022 року вона не засудила повномасштабне вторгнення РФ та залишилася жити в країні-агресорі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: