Мільярди для Аліни. Друзі Путіна витрачають шокуючі суми на «допомогу» Кабаєвій

Президент Росії і колишня спортсменка ніколи не підтверджували своїх стосунків
фото з відкритих джерел

Родина Кабаєвої володіє загалом 10 квартирами в Москві та Петербурзі, а також ділянками та котеджами в Московській області та в Сочі

Люди з оточення Путіна вже 15 років допомагають Аліні Кабаєвій, якій приписують зв'язок із кремлівським диктатором, а також спільних дітей. Один із друзів Путіна «позичив» 12 мільярдів рублів, інші – дарують дорогу нерухомість. Про це пише Медуза, посилаючись на нове розслідування центру «Досьє».

Після вторгнення Росії в Україну колишня спортсменка, олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики Аліна Кабаєва потрапила під західні санкції через її передбачувані стосунки з президентом Росії Володимиром Путіним. Зокрема, у Вашингтоні вважають, що Кабаєва народила Путіну «щонайменше трьох дітей» і відіграє важливу роль у прихованні його особистих статків за кордоном, повідовляють джерела The Wall Street Journal.

Президент Росії і колишня спортсменка ніколи не підтверджували своїх стосунків, проте люди з оточення президента вже щонайменше 15 років допомагають Кабаєвій, пише центр.

Видання розповіло, як наближені до Путіна бізнесмени віддавали у розпорядження колишньої спортсменки нерухомість. Петро Колбін (друг дитинства президента) передав її бабусі Ганні Зацепіліній дві квартири на Арбаті в Москві, Геннадій Тимченко (знайомий із Путіним з 1990-х, вважається одним із його «гаманців») – квартиру в Петербурзі, а Григорій Баєвський (партнер давнього друга президента Аркадія Ротенберга, відомий як «ріелтор друзів Путіна») – ділянку на Рубльовці та квартиру у Москві. Як пише центр «Досьє» з посиланням на дані Росреєстру, Кабаєва, її бабуся, мати і сестра володіють загалом 10 квартирами в Москві та Петербурзі, а також ділянками та котеджами в Московській області та в Сочі.

Кабаєва користувалася і тими активами, які формально їй не належать. У квітні The Wall Street Journal писав із посиланням на чиновників із США та ЄС, що колишня спортсменка неодноразово і надовго зупинялася на віллі з вертолітним майданчиком у муніципалітеті Колонії на березі Женевського озера. Особняки в цьому районі є історичною цінністю, а їхня вартість сягає 70–80 мільйонів доларів. Як пише центр «Досьє», у Колонії є лише один вертолітний майданчик. Вона знаходиться неподалік будинку, купленого Геннадієм Тимченком. Майданчик є частиною володінь під назвою «Вілла Hauterive».

Співрозмовник, знайомий із Кабаєвою, розповів виданню, що спортсменка користувалася вертольотом, який доставляв її «буквально до порога дому Тимченка» у Колоньї. Окрім будинку Тимченка у Швейцарії, Кабаєва, ймовірно, користувалася «Шахерезадою» – яхтою, яку, за даними центру «Досьє», Путіну подарувала група російських бізнесменів на чолі з Тимченком. Згідно з інформацією видання, наприкінці 2020 року Кабаєва побувала у Мілані. У той же час там знаходилися співробітники Федеральної служби охорони, які, як стверджували соратники Олексія Навального, входили до екіпажу «Шахерезади». Після вторгнення Росії в Україну італійська влада заарештувала яхту.

Ще один друг Путіна дав кредит на 12 мільярдів рублів, щоб очолюваний Кабаєвою холдинг купив СТС. З 2014 року Кабаєва очолює раду директорів холдингу «Національна медіагрупа» (НМГ), яка володіє часткою у Першому каналі, російською версією Discovery, а також каналом РЕН ТВ та газетою «Известия».

Наразі Кабаєва рідко коментує роботу компанії. Джерело центру «Досьє» пояснило це тим, що вона не бере участі у поточній діяльності НМГ. Як пише центр «Досьє», для Кабаєвої це «синекура, яка приносить солідний дохід і дозволяє багато часу приділяти благодійності, спорту та дітям». Наприклад, у 2018 році офіційний дохід колишньої спортсменки в НМГ становив 785 мільйонів рублів, писав The Insider з посиланням на витік із бази даних Федеральної податкової служби.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: