Яке ім'я отримає принц Вільям, коли стане королем: несподівані подробиці

фото з відкритих джерел

Королівські оглядачі зазначають, що на прикметі у майбутнього короля кілька варіантів

Принц Вільям та Кейт Міддлтон поспілкувалися з викладачами однієї зі шкіл у Ланкаширі, а потім поговорили з кількома учнями. Більшість питань, які ставили діти, не викликали особливого інтересу у преси. Однак один із учнів, який у майбутньому збирається стати журналістом, зміг спантеличити принца Вільяма та привернути увагу до свого питання: «Вільям I був завойовником, а яке ім'я буде у вас?».

На це запитання у майбутнього короля не знайшлося відповіді, і він просто розсміявся. Цей момент розмови зацікавив королівського кореспондента The Sunday Times Роя Ніккха, який вивчив традиції зміни імені при коронації в британській королівській родині.

Протягом усього існування монархії у Британії багато королів змінювали своє ім'я після вступу на престол. Так, батько королеви Єлизавети, якого звали Альберт, після коронації обрав собі інше ім'я і став Георгом VI. До речі, сама Єлизавета II не наслідувала приклад батька і залишила своє ім'я після того, як стала королевою.

Що стосується принца Вільяма, він, як і його прадід, може вибрати для себе нове ім'я, коли зійде на престол. Серед можливих варіантів – Артур, Філіп, Луї та Георг. Сам принц  поки не коментував цю можливість, а тому багато британських підданих впевнені, що онук королеви Єлизавети не наслідуватиме давню традицію і залишить собі своє ім'я після коронації.

Примітно, що згідно з традиціями британської монархії, жінки можуть бути короновані разом із чоловіком, який входить на престол, однак чоловіки позбавлені цього привілею. Це пояснюється тим, що титул королеви може бути символічним, тоді як титул короля означає реальну владу – саме з цієї причини чоловік королеви Єлизавети не мав титулу короля-консорту.

Читайте також: Це кінець. Король Чарльз вигнав принца Гаррі з родиною з їх будинку у Великій Британії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: