Філатов закликав «декомунізувати» закуски з радянського минулого, але просить не чіпати холодець

Філатов: Але за холодець віддам душ
Фото: Фейсбук Філатова

Мер Дніпра рекомендує відмовлятися від радянських звичок

Очільник Дніпра Борис Філатов поділився з підписниками в соціальній мережі дописом, в якому зізнався, що вже третій день мужньо бореться зі смачнючими стравами, які наготували до новорічного столу.

«Відверто скажу, що я вже не можу жерти ті олів’є та «шубу». Бо третій день пішов. Тому є пропозиція. Давайте будемо поступово відмовляться від цих радянських звичок. Це якщо по-чесному та насправді «геть від Москви». Але за холодець віддам душу. Особливо якщо з гірчицею. Його можу жерти тиждень».

Судячи з коментарів інтернет-користувачів, багато хто з українців солідарний з мером Дніпра: «Бо холодець, драглі – це не радянське неподобство, це архаїчна українська традиційна страва», «Холодець, то святе! Ще голубці можна, бо це дуже смачно!», «Холодець – давня українська страва, у якої в Україні не одна назва. Моя бабуся казала – драглі».

А от «олів'є» та «шуба» – таки не в фаворі: «Ми в цьому році відмовилися від олів'є. Я до останнього думала: робити чи не робити. Але чесно кажучи, як би хто пригостив…», «Та можна змінити інгредієнт і інакше назвати. «Гетьвідмаскви» – ну гарна ж назва!», «Тю, в Європі олив‘є просто називають французьким салатом. Ніякої радянщіни – і їжте собі далі. От з шубою біда, так. А холодець – то святе», «Ну, а якщо смачно? Тим паче, що олів'є, то французьке, а шубу, якщо з лососем робити, то це вже і не радянське. Просто що прикольно урізноманітнювати цей стіл», «Колись один англієць писав, мовляв, стою біля каси супермаркету в Росії. І росіяни гонять корзини з майонезом і водкою. І більше нічого, просто вся корзина затарена тільки майонезом і водкою. Нє, ну я в принципі не проти, але мені просто цікаво: росіяни винайшли якийсь новий салат?», «Олів'є на новий рік не роблю вже років п’ять. А от «шуба» – не радянський салат. Це імпровізації на тему салатів з оселедцем скандинавських країн (тільки там кубіками ріжуть) і заправка інша. А от холодець любимо з хріном. А взагалі, це добре, що на свята – у нас є те, що ми любимо. Дай Боже, щоб у українців на столі завжди була смачна і улюблена їжа!».

Читайте також: Газманова ледве не відмотузили в Дубаї за відмову говорити про війну в Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: