Вишиванка Зеленського: що означають символи та скільки коштує

Зеленський привітав українців з Днем вишиванки у сорочці виробника Etnodim
фото: Zelenskiy/Telegram

Вишивка президентської сорочки символізує сміливість, міцність, боротьбу та історичний шлях України

16 травня президент України Володимир Зеленський привітав українців з Днем вишиванки. Український лідер був одягнутий у чорну вишиванку бренду Etnodim з ефектним орнаментом, яка коштує майже 4 тис. грн.  

Чорну вишиванку створив український бренд Etnodim, що спеціалізується саме на виробництві сучасних вишиванок і торгівлі ними. Модель прямої сорочки з чорної льняної тканини й вишитої гладдю світлими бавовняними нитками має назву Vidsich.

Вишиванка Зеленського: що означають символи та скільки коштує фото 1
Вишиванка Зеленського: що означають символи та скільки коштує фото 2
Вишиванка Зеленського: що означають символи та скільки коштує фото 3
Вишиванка Зеленського: що означають символи та скільки коштує фото 4
фото: etnodim.ua

Вишиванка має комір-стійку, рукава й манжети, оздоблені вишивкою. Спереду – розріз із застібкою на кнопку, на спині – кокетка. У вишивці використані хрести, булави, мечі, дубове листя, стилізований герб та інші – символи сміливості, міцності, боротьби та історичного шляху України.

Вартість вишиванки в інтернет-магазині бренду складає 3 960 грн зі знижкою (раніше вона коштувала 4 400 грн).

Вишиванка Зеленського: що означають символи та скільки коштує фото 5
фото: etnodim.ua

До слова, таку ж вишиванку від українського виробника Etnodim одягнув відомий британський музикант, автор пісень та вокаліст рок-гурту Judas Priest Роб Гелфорд.

Вишиванка Зеленського: що означають символи та скільки коштує фото 6

Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою Зеленською у стильних вишиванках привітали українців зі святом, з Днем вишиванки. Зеленський зазначив, що видимо чи невидимо, вишиванка завжди під пікселем захисника й під формою рятувальника, під халатом медика, курткою енергетика, вона на волонтері, на вчителеві, на всіх, хто тримає оборону. 

Президент України наголосив, що  візерунок вишиванки такий неповторний, бо вишивається нашими власними справами на полотні, витканому нашими цінностями. За роки спротиву агресії вишиванка, за словами Зеленського, стала неформальним одностроєм усіх, хто відстоює людяність, свободу та право на ідентичність.

Зранку 16 травня українці викладали свої фото у святковому вбраніі і вітали одне одного зі святом. Долучилися до цієї красивої традиції також народні депутати України. «Главком» зібрав фотографії політиків, які приміряли на себе традиційне українське вбрання. 

Читайте також: День вишиванки 2024: історія, традиції та цікаві факти про свято

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: