Політики масово одягнули вишиванки: у кого найкрасивіша (фото)

«Вишиванка під захистом пікселя. Реалії сьогодення…»
фото Юлії Яцик/Facebook

Руслан Стефанчук: «День вишиванки. Особливий день для кожного з нас. День, що нагадує, якою міцною є наша нація»

Сьогодні, 16 травня, українці відзначають День вишиванки. Для українців вишиванка – справжня національна святиня, що символізує красу, силу, щасливу долю та родинну пам’ять.

Сьогодні з ранку українці викладають свої фото у святковому вбраніі і вітають одне одного зі святом. Долучаються до цієї красивої традиції також народні депутати України та політики. «Главком» зібрав фотографії політиків, які приміряли на себе сьогодні традиційне українське вбрання. 

«День вишиванки. Особливий день для кожного з нас. День, що нагадує, якою міцною є наша нація! Єдиною! Незламною! Нацією — зі своєю культурою, історією, традиціями, символами й оберегами! Зі своїм патерном! Кодом нації! Кодом ідентичності! І за своє ми боролись і будемо боротись! За своє майбутнє!», – привітав з Днем вишиванки голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у вишиванці кольору хакі
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у вишиванці кольору хакі
фото Верховна Рада України/Facebook

«Київ сьогодні такий гарний – своїми людьми, одягненими в вишиванки, усмішками і оптимізмом. Ми єдині і згуртовані в своїй любові до України, ми поважаємо свої традиції, пишаємося своєю ідентичністю. І вже третій рік бʼємося за свою волю і державність. Тому жоден варвар нас не підкорить! Слава Україні! Із Днем вишиванки!», – написав міський голова Києва Віталій Кличко і виклав селфі зі святково одягненими киянами. 

Віталій Кличко зробив селфі разом зі святково одягненими киянами
Віталій Кличко зробив селфі разом зі святково одягненими киянами
фото Віталія Кличка/Facebook

«З Днем вишиванки усіх. Вона личить кожному українцю», – написав у Facebook народний депутат Верховної Ради 9 скликання, ексголова Українського інституту національної пам’яті, історик Володимир В'ятрович. 

 Володимир В'ятрович у День вишиванки, 16 травня 2024 року
Володимир В'ятрович у День вишиванки, 16 травня 2024 року
фото Володимир В'ятрович/Facebook

«З Днем Вишиванки! Справжній символ, як і наш прапор! Код нашої нації! Єднаючий, хоч і з певними відмінностями в різних куточках України. Символ героїчного минулого, героїчного спротиву сьогодення та видатного майбутнього нашої держави!», – написав у День вишиванки у Facebook народний депутат України Віталій Безгін.

Народний депутат Віталій Безгін у вишиванці
Народний депутат Віталій Безгін у вишиванці
фото Віталій Безгін/ Facebook

«Вишиванка стала не просто символом, а важливим знаком опору та самоідентифікації українського народу під час війни з рф. Українці носять вишиванки, щоб висловити свою підтримку соборності та незалежності своєї країни. Це не лише елемент одягу, а й спосіб виразити солідарність з воїнами на передовій та всією українською громадою, яка об'єднується в ці важкі часи. Вишиванка стає символом сили, гордості та незламності українського духу в обличчі агресії ззовні. З Днем вишиванки, незламний український народе!», – привітала українців зі святом народна депутатка України Оксана Гринчук.

Народна депутатка Оксана Гринчук у День вишиванки 16 травня 2024 року
Народна депутатка Оксана Гринчук у День вишиванки 16 травня 2024 року
фото Оксани Гринчук/Facebook

«Сьогодні у вишиванку вбираються українці з різних куточків земної кулі, символізуючи єдність українського народу та повагу до свого коріння. Вишиванка стала постійним атрибутом важливих свят, наприклад, хрестин чи весілля. З вишиванкою в серці українські оборонці йдуть на бойові завдання, захищаючи нашу країну від окупантів.

Сьогодні, одягаючи вишиванку, дякуємо нашим Героям, завдяки яким ми можемо жити на рідній землі та шанувати наші традиції. Зі святом!», – привітав українців з Днем вишиванки і виклав низку власних фото у святковмх вишиванках народний депутат України Юрій Кісєль. 

Народний депутат України Юрій Кісєль привітав українців з Днем вишиванки
Народний депутат України Юрій Кісєль привітав українців з Днем вишиванки
фото Юрія Кісєля/Facebook

Колишній радник голови Полтавської обласної ради Іван Балацький, який зараз у складі 116 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ боронить нашу країну, виклав фото у військовій формі і написав наступне: «Вишиванка на сьогодні така. Ви або у «пікселі», або допомагаєте , як прокляті, «пікселю» Бо будете закопувати свої вишиванки на городі , як наші діди ховали ікони та зерно ,під час окупації московитами… такі реалії».

Ігор Балацький закликав допомагати військовим, аби не довелося закопувати вишиванки на городі  «як наші діди ховали ікони та зерно ,під час окупації  росіянами
Ігор Балацький закликав допомагати військовим, аби не довелося закопувати вишиванки на городі «як наші діди ховали ікони та зерно ,під час окупації росіянами
фото Ігоря Балацького/Facebook

Народна депутатка України Юлія Яцик виклала свою фото у вишиванці у оточенні військових. «Вишиванка під захистом пікселя. Реалії сьогодення…», – підписала світлину політик. 

Народна депутатка Юлія Яцик у вишиванці 16 травня 2024 року
Народна депутатка Юлія Яцик у вишиванці 16 травня 2024 року
фото Юлії Яцик/Facebook

«З Днем вишиванки! Наш генетичний код записаний в цих узорчатих переплетіннях. Він єднає нас по всьому світу. Вишиванка була, є та буде! Слава Україні!», – написав народний депутат України Микола Тищенко. 

Народний депутат Микола Тищенко у вишиванці
Народний депутат Микола Тищенко у вишиванці
фото Микола Тищенко/ Facebook

Ексзаступник голови голови Офісу президента України Кирило Тимошенко, який наразі наразі обіймає посаду штатного радника міністра оборони Умєрова, виклав спільне фото з сином, одягненим у вишиванку. «З Днем Вишиванки!», – додав у підписі до фото політик. 

Кирило Тимошенко з сином у День вишиванки 16 травня 2024 року
Кирило Тимошенко з сином у День вишиванки 16 травня 2024 року
фото Кирила Тимошенка/Facebook

Міський голова Тернополя виклав низку фотографій, на яких зображені мешканці його міста у вишиванках.

«Дорогі тернополяни, я щиро вітаю вас з Всесвітнім Днем Вишиванки! Вишиванка – це наша історія, міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу. Це український національний символ, як герб, гімн та прапор. Вона різноманітна. Різнобарвна. У кожному регіоні – особлива. І вона єдина за духом.

Вишиванка завжди була у серці наших воїнів. У наш час українські бійці вдягають вишиванки під військову форму. Як оберіг, як захист від ворожих куль. Бо Українська Вишиванка захищає душу та тіло. Бажаю всім вам міцного здоров’я. Нехай ворожі кулі минають наших Героїв. Зі святом!», – додав Надал під підбіркою святкових фото. 

 

Сергій Надал привітав тернополян з Днем вишиванки і побажав, аби ворожі кулі оминалинаших героїв на фронті
Сергій Надал привітав тернополян з Днем вишиванки і побажав, аби ворожі кулі оминалинаших героїв на фронті
фото Сергія Надала/Facebook

«З Днем вишиванки! Вишиванка – це не просто одяг, вона є генетичним кодом нації, символом ідентичності та традицій українського народу! Кожен вишиваний візерунок має своє значення та унікальність, кожен стібок відображає історію та культуру рідного краю!

Нехай вишиті мотиви стануть символом єдності та гордості за нашу країну! Завжди пам`ятайте, що культурна спадщина – це скарб, який варто берегти і примножувати, а вишиванка – наша духовна броня, берегиня українського народу!

Нехай же наша згуртованість, незламність духу, любов до Батьківщини та шана національних звичаїв і традицій, відображених у вишиванці, стануть на заваді нашим ворогам! Разом до Перемоги!», – написав заступник голови Одеської обласної ради, депутат Одеської обласної ради Олександр Урбанський. 

Олександр Урбанський у вишиванці
Олександр Урбанський у вишиванці
фото Олександра Урбанського/Facebook

«Наш оберіг, наш код, зв’язок поколінь, наша ідентичність! Вишиванка – особливий символ для кожного українця, в орнаменті якої закодований глибокий символізм та сенси – життя, щастя, доля, кохання, любов до рідної землі, природи, воля та свобода.

Сьогодні, під час війни, вишиванка – це символ єдності незламної нації, наш захист від ворога. З Днем Вишиванки! Слава Україні! Героям Слава!», – написала Людмила Денісова і виклала власне фото у вишиванці. На руках у політикині маленький онук Дарій. 

Людмила Денісова з онуком Дарієм на руках зазначає, що вишиванка - це символ єдності незламної нації, наш захист від ворога
Людмила Денісова з онуком Дарієм на руках зазначає, що вишиванка - це символ єдності незламної нації, наш захист від ворога
фото Людмили Денісової/Facebook

Нагадаємо, щороку у третій четвер травня в Україні відзначається Всесвітній день вишиванки. У 2024 році День вишиванки святкуватимемо 16 травня. День вишиванки – свято, присвячене збереженню традицій українського національного одягу. Для українців вишиванка – справжня національна святиня, що символізує красу, силу, щасливу долю та родинну пам’ять.

Читайте також: День вишиванки 2024: історія, традиції та цікаві факти про свято

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: