«Удача та вміння»: австралієць із собакою перебували у відкритому морі три місяці (відео)

Австралійця із собакою врятували після трьох місяців у Тихому океані
фото: 9 News Australia

Чоловік разом зі своїм домашнім улюбленцем провели три місяці у відкритому морі

Тіма Шеддока, жителя Австралії, порівняли з героєм Тома Хенкока з фільму «Ізгой». Він разом зі своєю собакою Беллою був знайдений живими та здоровими після того, як їхній човен потрапив у шторм. Про це йдеться в сюжеті 9 News Australia.

Чоловік разом зі своїм домашнім улюбленцем провели три місяці у відкритому морі. Початковий план подорожі передбачав їх перепливання від мексиканського узбережжя до Французької Полінезії. Плавання розпочалося у квітні, але через декілька тижнів їх човен потрапив у сильний шторм, під час якого вся електроніка вийшла з ладу.

Медіа оприлюднили відеозапис, на якому рятований чоловік з заплутаною бородою розповідав, що мав при собі рибальські принади. Його собака, побачивши журналістів, радісно виляла хвостом. У своєму інтерв'ю австралієць розповів, що пройшов через надзвичайно важкі випробування під час тривалого перебування в морі.

«В іншому в мене дуже хороше здоров'я. У мене дуже хороші ліки, і про мене дуже піклуються», – сказав мореплавець.

За словами експерта з виживання британського професора Майка Тіптона, щоб вижити потрібна сукупність факторів: потрібні навички виживання, а також трохи удачі.

Він зазначив, що випадок з австралійцем стався в Тихому океані, тобто в теплих водах, тоді як у холодній воді залишатися в живих тривалий час неможливо.

«Щойно ви потрапляєте в такі умови, головне, що вам потрібно, – прісна вода», – зазначив Тіптон, додавши, що потрібен ще й пристрій для опріснення морської води.

«Без цього стаєш дуже залежним від дощів і того, чим дощову воду можна зібрати. Також потрібно знати про те, що, до слова, Тім і робив. Під час спеки потрібно захищати себе від потовиділення. Бо останнє, що вам потрібно в умовах загрози зневоднення – почати ще й пітніти», – пояснив експерт.

Він відзначив роль собаки в порятунку свого власника. Завдяки чотирилапому чоловік не був повністю ізольований від решти світу.

Читайте також: Режисер «Титаніка» Джеймс Кемерон може екранізувати катастрофу батискафа «Титан»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: