Очільника МЗС Швеції не пустили до України через халепу із паспортом

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом не приїхав до Києва
фото:Іmago

Тобіас Більстрем забув вдома паспорт

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем не зміг взяти участь у засіданні глав МЗС країн Євросоюзу в Києві, оскільки забув свій паспорт. Про це пише австрійська газета Presse з посиланням на дипломатичні джерела.

Не всі 27 міністрів закордонних справ ЄС потрапили на неформальне засідання Ради ЄС у Києві.  Петер Сіярто, нагороджений російським орденом Дружби, відмовився з самого початку, на коронавірус хворіють міністри закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш, а також міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау. 

«Головний дипломат Швеції Тобіас Більстрем забув свій паспорт, тому прикордонники на польсько-українському кордоні не пропустили його», – зауважило видання. Тому міністру довелося відмовитися від восьмигодинної поїздки потягом до Києва.

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки виїзного засідання міністрів закордонних справ держав ЄС, яке пройшло 2 жовтня в Києві. «Дуже продуктивна та змістовна зустріч. Дійсно в інтересах усієї Європи», – зазначив глава держави.

Як повідомив телеканал CNN, на засідання прибули  23 міністри закордонних справ, чотири країни представляли чиновники рангом нижче: Швецію та Латвію представляли державні секретарі МЗС, Польщу – заступник міністра, а Угорщину – заступник держсекретаря МЗС.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив на пресконференції, що сам факт приїзду міністрів до Києва – це найсильніший жест підтримки України.

Читайте також: Порошенко у Стокгольмі: Україна чекає на знамениті винищувачі Gripen

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: