Ігри скінчилися. У Росії з прилавків зникли майже всі популярні настілки

фото з відкритих джерел

В російських магазинах неможливо знайти класичні настільні ігри – Монополію та UNO

У російських магазинах товарів для хобі та розваг зіткнулися з дефіцитом настільної гри «Монополія», а також інших популярних настілок.

За даними російської преси, класичної «Монополії» більше немає у магазинах. Запаси закінчилися майже відразу після Нового року, при цьому нових поставок не очікується. Американський виробник гри Hasbro пішов із Росії ще у 2022 році. Ігри, що залишилися з 2022 року, все ще є у невеликих точках продажу. Гру можна знайти і на деяких інтернет-сайтах. Однак там товари опубліковані з позначкою «залишилася одна штука».

Тим часом у тематичних магазинах закінчується карткова гра Uno та гра Скрабл компанії Mattel, яка також пішла з Росії у березні 2022 року. Також у продажу залишаються лише невеликі залишки товарів Hasbro, зокрема Дженга та Твістер.

У середині березня російське Міністерство промисловості і торгівлі включило деякі настільні ігри до переліку так званого паралельного імпорту: туди потрапили зокрема товари від Hasbro. Однак закупити їх за цією схемою не вдасться, бо вони не перекладені російською мовою. Нагадаємо, в травні 2022 року російський уряд легалізував т. з. паралельний імпорт іноземних товарів, тобто продаж без дозволу правовласника. Влада країни пояснила, що це рішення дозволить постачати до країни іноземні товари «попри дії недружніх політиків».

Читайте також: Наказав заклеїти рота. Ахеджаковій загрожує 20 років за підтримку української армії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: