Жіночий алкоголізм – вигадка? Лікар здивував відповідю

фото з відкритих джерел

«Не існує жіночого алкоголізму, так само як не існує чоловічого чи підліткового. Це побутовий поділ, а не медичний термін»

Алкоголізм – важка форма алкоголізму. Людям важко контролювати кількість випитого, що призводить до життєвих проблем. Але важливо знати, що жіночого алкоголізму не існує. Про це повідомляє медична спільнота Svij.doc в Instagram.

«Не існує жіночого алкоголізму, так само як не існує чоловічого чи підліткового. Це побутовий поділ, а не медичний термін. Залежність виникає та лікується незалежно для гендеру», – йдеться в повідомленні.

Медична спільнота зазначає, що такий вираз стигматизує жінок, заводить у полон сорому та почуття провини. Тому жінкам важче визнати цю проблему через очікування та стереотипи суспільства про «справжню» жінку.

Симптоми алкоголізму

Людина, яка випиває одне пиво або один келих вина щодня, не обов'язково розвиває алкогольну залежність. Про початок алкоголізму можуть свідчити такі симптоми:

  • нездатність обмежити кількість алкоголю;
  • бажання обмежити кількість алкоголю та безуспішні спроби це зробити;
  • сильний потяг до споживання алкоголю;
  • нездатність виконувати особисті чи професійні обов'язки через алкоголь;
  • вживання алкоголю навіть тоді, коли це призводить до проблем чи небезпеки, наприклад водіння нетверезим;
  • повна або часткова відмова від роботи або хобі.

Ці симптоми є приводом для звернення до лікаря-нарколога. Люди можуть ігнорувати симптоми, тому важливо прислухатися до рідних, які застерігають вас і просять менше пити або кинути.

Читайте також: Чи корисний глінтвейн і скільки напою «дозволяють» випити лікарі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: