У колишньої першої ракетки світу Мартіни Навратілової знайшли рак горла та грудей

Мартіна вирішила сконцентруватися на своєму здоров'ї та відмовилася від роботи
фото з відкритих джерел

66-річна легенда тенісу не збирається опускати руки

У багаторазової чемпіонки турнірів Великого шолома Мартіни Навратілової знову діагностували рак. Вперше колишня спортсменка захворіла на онкологічне захворювання у 2010 році.

Злоякісна пухлина на ранній стадії була виявлена під час маммограми. Мартіна емоційно відреагувала на діагноз і розплакалася, почувши висновок лікарів. «Я плакала. Це було як грім серед ясного неба. Я почувала себе господаркою свого життя і тіла, і коли це сталося, я розгубилася. Це був справжній шок, бо я була така здорова», – розповідала тоді вона. Спортсменка також назвала рак «найжорсткішим суперником поза кортом».

Легендарній спортсменці одразу зробили операцію, потім був курс променевої терапії. Здавалося б, хвороба відступила, життя повернулося в нормальне русло. Через роки хвороба знову далася взнаки. Тепер уже з подвійною силою: у Навратілової діагностували рак грудей та горла.

Найближчим часом 66-річна Навратилова розпочне лікування у Нью-Йорку: «Справа серйозна, але все лікується, і я сподіваюся на позитивний результат. Якийсь час буде паршиво, але я боротимуся щосили».

Медики виявили рак знову після того, як звернули увагу на збільшений лімфатичний вузол на шиї. В результаті додаткових аналізів було виявлено пухлину в грудях. Обидві форми раку виявлено на першій стадії. Після цієї новини Мартіна вирішила сконцентруватися на своєму здоров'ї та відмовилася від роботи коментатора на Відкритому чемпіонаті Австралії.

Читайте також: Принц Гаррі з дружиною Меган Маркл знову атакують королівських родичів

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: