Топ продуктів, про які слід забути для збереження серця: є на кожній кухні

Багато звичних продуктів можуть погіршити роботу серця
фото з відкритих джерел

Лікар запевняє, що завжди можна знайти їм «здорову» заміну 

Від деяких продуктів варто відмовитися або споживати у дуже помірних кількостях, якщо є проблеми з серцем. Про це розповів доктор Росмі Барріос в коментарі Express.

«Є кілька продуктів, яких я б наполегливо не радив вживати або вживати тільки в дуже помірних кількостях для підтримки здоров'я серця», – зазначив він.

Їжа з транс-жирами

Продукти, які пройшли обробку та продаються в упаковці – пончики, попкорн, заморожена піца та навіть печиво. Вони провокують ішемічну хворобу серця, а також підвищують рівень холестерину.

«Замість транс-жирів обирайте здорові жири, такі як мононенасичені та поліненасичені, які містяться в оливковій олії, авокадо та жирній рибі, як-от лосось. Ці жири можуть допомогти підвищити «хороший» холестерин і знизити рівень «поганого» холестерину», – пояснив лікар.

Продукти з насиченими жирами

Жирне м'ясо та велика кількість молочних продуктів можуть підвищувати рівень холестерину та сприяти розвитку атеросклерозу. Ця хвороба звужує артерії, робить їх «жорсткими», через що серце та мозок починають отримувати недостатню кількість крові.

«Щоб зменшити споживання насичених жирів, обирайте нежирні джерела білка, такі як птиця без шкіри, риба та бобові», – зазначив Барріос.

Їжа з надлишком натрію

За словами лікаря, людям, які піклуються про здоров'я, слід відмовитися від соусів, бульйонних кубиків, нагетсів та котлет у паніровці, ковбас тощо. Натрій затримує рідину в організмі, підвищує тиск та створює велике навантаження на серце.

«Зниження вмісту натрію можна досягти використанням трав та спецій для ароматизації замість солі. Обирайте оброблену їжу з низьким вмістом натрію або без додавання солі», – радить лікар.

Продукти з цукром

Солодкі напої, цукерки та інші продукти з цукром, як стверджує експерт, призводять до ожиріння та серцевих захворювань. Особливу увагу слід звернути людям з резистентністю до інсуліну або діабетом. Замість них можна їсти свіжі фрукти та пити чисту воду.

Нагадаємо, дослідження, опубліковане в Public Health Nutrition, показало, що продукти, багаті вітамінами, мінералами, антиоксидантами, флаванолами, поліфенолами та омега-3 жирними кислотами, можуть допомогти захистити ваш мозок. Вони можуть допомогти покращити пам’ять, концентрацію та загальне здоров’я мозку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: