Експерти назвали три продукти для покращення роботи мозку

фото з відкритих джерел

Оскільки мозок виконує таку велику роботу, вкрай важливо забезпечити його достатньою кількістю палива та поживних речовин

Мозок – дуже важливий орган. Це центр керування тілом, який дозволяє рухатися, думати, відчувати, дихати тощо. Оскільки мозок виконує таку велику роботу, вкрай важливо забезпечити його достатньою кількістю палива та поживних речовин, щоб допомогти йому нормально функціонувати та залишатися здоровим. Про це інформує Eating Well.

Дослідження, опубліковане в Public Health Nutrition, показало, що продукти, багаті вітамінами, мінералами, антиоксидантами, флаванолами, поліфенолами та омега-3 жирними кислотами, можуть допомогти захистити ваш мозок. Вони можуть допомогти покращити пам’ять, концентрацію та загальне здоров’я мозку.

Крім того, дослідження показали, що дотримання дієти MIND, суміші середземноморської дієти та дієти DASH, яка сприяє споживанню певної корисної для мозку їжі, може допомогти знизити ризик хвороби Альцгеймера та деменції. 

До продуктів, які слід їсти щодня для кращого здоров’я мозку відносяться чорниця, яйця, листова зелень.

Чорниця

Хоча всі ягоди корисні для здоров’я мозку, чорниця займає перше місце в списку. Вона забезпечує організм необхідними поживними речовинами, включаючи вітамін С, вітамін К, марганець і фітонутрієнти. Ці поживні речовини допомагають стимулювати приплив крові та кисню до мозку, що призводить до покращення концентрації. Дослідження показує, що дієта, яка містить різноманітні овочі та фрукти, такі як чорниця, пов’язана з меншим ризиком вікових когнітивних порушень, деменції та хвороби Альцгеймера.

Яйця

Яйця є одним із найпопулярніших продуктів на сніданок, і це не дарма. Вони недорогі та пропонують безліч переваг для здоров’я, особливо коли мова йде про здоров’я мозку. Дослідження, опубліковане в The American Journal of Clinical Nutrition, показало, що регулярне вживання яєць пов’язане з покращенням когнітивних функцій у дорослих. Яйця є одним з найкращих харчових джерел холіну. Холін пов’язаний із зменшенням запалення та сприянням роботі мозку, наприклад підтримці пам’яті та зв’язку між клітинами мозку. 

Листова зелень

Листова зелень, така як капуста та шпинат, наповнена поживними речовинами, зокрема вітаміном K, бета-каротином (попередником вітаміну A), фолієвою кислотою та вітаміном E. Вітамін E є антиоксидантом, який захищає клітини від пошкодження вільними радикалами. для запобігання погіршенню когнітивних функцій у старіючого населення. Вітамін К і бета-каротин також пов’язані з покращенням здоров’я мозку, допомагаючи запобігти втраті пам’яті та покращити пізнання. 

Раніше експерти розповіли, що існують три продукти, які абсолютно несолодкі, але містять цукор у своєму складі: кетчуп, готові супи та консервована квасоля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: