Названо дозу кофеїну, яка викликає головний біль та мігрень

фото з відкритих джерел

Кофеїн - це природний метилксантин, який міститься в каві, чаї, енергетичних напоях та шоколаді

Науковці з Варшавського медичного університету провели дослідження, яке довело, що часте інтенсивне споживання кофеїну може підсилити головний біль. З іншого боку, помірне вживання цієї речовини може мати позитивний вплив на здоров'я. Висновки вчених були опубліковані в журналі Nutrients.

Кофеїн - це природний метилксантин, який міститься в каві, чаї, енергетичних напоях та шоколаді. Ця психоактивна речовина має значний вплив на нервову систему. Раніше проведені дослідження вказували на вплив кофеїну на головний біль, але механізм цього ефекту залишався не повністю зрозумілим. Наприклад, деякі дослідження свідчили про те, що кофеїн може сприяти появі мігрені, однак водночас полегшувати головний біль, пов'язаний із зниженням внутрішньочерепного тиску, головний біль після дуральної пункції тощо. Детальних механізмів цих явищ потрібно ще дослідити.

Раніше експерти назвали користь та шкоду розчинної кави.

Також повідомлялося, що для нормального функціонування організму необхідні різні мінерали. Зазвичай вони йдуть разом з їжею. Їх нестача може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: