Які продукти потрібно їсти при підвищеному тиску: список

Оливкова олія допомагає знизити рівень холестерину в крові
фото з відкритих джерел

Для профілактики і лікування гіпертонії рекомендується приймати продукти, багаті поліненасиченими жирними кислотами

Гіпертонія – одне з найпоширеніших захворювань серцево-судинної системи. Кожному гіпертоніку важливо знати, які продукти знижують тиск, пише arguments.

Овочі

Огірки, кабачки, гарбуз, буряк, морква, помідори і зелень при регулярному вживанні допоможуть впоратися з підвищеним тиском.

Спеції

Такі спеції, як лавровий лист, кріп, петрушка, майоран, коріандр і куркума, допоможуть підтримувати тиск у нормі.

Імбир

Корінь робить кров менш в’язкою, що сприяє зниженню тиску. Варто знати, що корінь імбиру здатний  посилювати дію деяких препаратів. Це може негативно вплинути, якщо ви приймаєте ліки, тому потрібно радитися з лікарем.

Оливкова олія

Оливкова олія допомагає знизити рівень холестерину в крові. Це робить судини більш еластичними, що теж позитивно позначається на тиску.

Риба

Для профілактики і лікування гіпертонії рекомендується приймати продукти, багаті поліненасиченими жирними кислотами. Пів кілограма морської риби в тиждень дадуть захист від підвищеного тиску.

Кавун

Кавун знижує тиск, завдяки своєму сечогінному ефекту.

Цитрусові

Фрукти містять велику кількість вітаміну С, який сприяє виведенню з крові зайвого натрію, який підвищує тиск. Водночас магній, що міститься в них, розслабляє кровоносні судини.

Банани і картопля

Калій також є релаксантом для кровоносної системи. Тому при підвищеному тиску не варто відмовляти від помірного вживання бананів і картоплі.

Нагадаємо, що використання мобільного телефону більше ніж 30 хвилин на тиждень може підвищити артеріальний тиск і сприяти розвитку гіпертонії. Ризик підвищений на 12%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: