Лікарі назвали три продукти, які будуть корисними людям похилого віку

фото з відкритих джерел

Ця їжа захищає літніх людей від гіпертонії, онкології та деменції

У зрілому віці вкрай необхідно слідкувати за своїм раціоном, бо він прямо впливає на самопочуття та здоров’я. Лікарі рекомендують усім людям, яким за 60, уважно ставитися до свого харчування, і радять три найкорисніші продукти, які обов’язково повинні бути у щоденному раціоні. 

Які продукти рекомендовані для людей похилого віку

Ягоди. Науковці наголошують, що найбільше користі у такому віці приноситимуть чорниця та полуниця, які активують роботу мозку, поліпшують пам’ять, концентрацію та увагу. Ягоди заносять до функціональної їжі, що може попередити або полегшити симптоми багатьох захворювань. Завдяки вмісту вітамінів та антиоксидантів, вони мають протимікробні та протизапальні властивості. Також здатні зміцнювати серцево-судинну систему, поліпшувати роботу кишківника, виводити токсини з організму.

Банани. Ці фрукти мають неоціненний вплив на здоров’я людей, зокрема тих, кому за 60. Якщо регулярно вживати банани, можна не боятися проблем із серцем та низьким гемоглобіном, бо вони містять калій і магній, які позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи. Також банани можуть попередити розвиток деменції, бо насичують клітини мозку киснем. Завдяки вмісту вітаміну В і триптофану ці фрукти сприяють належній роботі нервової системи та покращують настрій.

Яйця. Цей продукт вкрай корисний для людей літнього віку, бо має у своєму складі вітамін D, якого не вистачає в організмі у такому віці. Цей вітамін відповідає за міцний імунітет, належне згортання крові та перешкоджає появі ракових клітин. За рахунок вмісту антиоксидантів яйця допомагають захищати клітини тіла від впливу вільних радикалів. Оскільки саме ці сполуки провокують виникнення хронічних хвороб, онкології та захворювання серцево-судинної системи.

Раніше повідомлялося, які продукти допоможуть запобігти інфаркту. Медики повідомляють, що ризик інфаркту збільшується через дефіцит магнію, через те, що він відіграє ключову роль в підтримці ритму серця.

Стало відомо, які продукти викликають головний біль.

Як виявилося, що різноманітні напої, що містять кофеїн, можуть викликати головний біль, у тому числі кола, чай і кава. В одному експерименті за участю 33 добровольців у 92% пацієнтів головний біль зникав відразу після того, як вони припиняли вживати продукти, що містять кофеїн.

Читайте також: Що робити при алкогольному отруєнні? Відповідь лікаря-нарколога

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: