У Фінляндії з’явився унікальний острів (фото)

Мандрівників попросять відключитися від соціальних мереж
фото: finnishparks/Instagram

Тут туристи можуть забути про телефони і просто насолодитися природою

Техніка настільки щільно увійшла в наше життя, що люди просто не уявляють, як без неї жити. У Фінляндії придумали, як змусити людей відкласти телефони хоча б на кілька днів, і оголосили перший у світі туристичний острів для цифрової детоксикації. Про це пише Еuronews.

Улко-Тамміо – це найкращий спосіб повною мірою насолодитися подорожами та природою. Цей невеличкий острів, розташований у східній частині Фінської затоки, оголосив себе територією, де телефонам кажуть «ні».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Finnish National Parks (@finnishparks)

«Острів Улко-Тамміо, розташований біля узбережжя Хаміни, цього літа стане зоною, вільною від телефонів. Ми хочемо закликати відпочивальників відключити свої розумні пристрої, зупинитися і по-справжньому насолодитися островами», – заявив Матс Селін з туристичної ради Visit Kotka-Hamina.

Мандрівників тут просять забути про соціальні мережі та метушню цивілізації.

«Це чудова ініціатива, яку можна реалізувати і в інших природних і рекреаційних напрямках», – кажуть організатори.

До Улко-Тамміо можна дістатися на приватному човні або на морських круїзах, організованих MeriSet. Туристи також можуть зловити водне таксі з Варіссаарі – історичної острівної фортеці.

Раніше «Главком» писав, що здивувати та потішити можуть не тільки закордонні мандрівки, а й подорожі Україною. Наша Батьківщина славиться сотнями цікавих і неповторних місць для туризму.

Додамо, що надмірний туризм стає проблемою для деяких європейських локацій – місцеві жителі скаржаться на галас туристів уночі чи натовпи у місцях прогулянок. Тому країни ЄС запроваджують обмежувальні заходи, щоб напрямки не були «перевантажені».

Читайте також: Як живе туристична галузь України в період війни

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: