Як алкоголь впливає на сон: дослідження

фото з відкритих джерел

Алкоголь негативно впливає на сон

Люди, які мають проблеми зі сном, часто випивають келих вина перед сном. Американські вчені виявили, що вживання алкоголю у вечірній час істотно впливає на структуру сну, скорочуючи стадію швидких рухів очей, пише Sleep.

Щоб вивчити це питання, вчені під керівництвом професорки Мері Карскадон провели експеримент за допомогою 30 людей (15 чоловіків і 15 жінок) у віці від 31 до 47 років.

Учасники провели три ночі в лабораторії сну, спали по вісім годин кожен, поки вчені стежили за активністю їх мозку. Експеримент повторили двічі для кожного учасника (з 3-денною перервою), але з різними напоями. За 45 хвилин до сну учасникам давали безалкогольний або алкогольний коктейль.

Обробка даних показала, що алкоголь негативно впливає на якість сну. Було досліджено, що він скорочує фазу швидкого сну (фазу REM) і подовжує тривалість повільного сну.

Ці зміни залишаються постійними навіть після повторного прийому алкоголю. Учасники тестування змогли швидше заснути після вживання алкоголю, але якість їхнього сну все одно була поганою.

Нагадаємо, що раніше лікар-невролог розповів як швидко заснути.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: