Кардіологи розповіли, які продукти шкодять здоров`ю серця: список

фото з відкритих джерел

Елеонора Левін зазначає, що печінка насичена жирами та трансжирами, що шкодить серцю та може спровокувати остеопороз

Американська асоціація серця назвала, які продукти шкодять серцю. Їх варто вживати рідко, щоб зберегти своє здоров'я, пише huffpost.com.

Печінка

Кардіолог зі Стенфордського університету Елеонора Левін зазначає, що печінка насичена жирами та трансжирами, що шкодить серцю та може спровокувати остеопороз.

«Печінка – це червоне м'ясо, в якому дуже багато жиру», – пояснює Левін.

Печінка особливо шкідлива, тому що це також орган, який фільтрує токсини, тому будь-які токсини, як правило, залишаються в ній.

Сосиски

Кардіолог із Міннеаполісу Елізабет Клодас каже, що усі оброблені м'ясні продукти, включаючи сосиски, шинку та бекон, були класифіковані Всесвітньою організацією охорони здоров'я як канцерогени.

«У них багато натрію (що сприяє підвищенню кров'яного тиску) і вони є багатим джерелом насичених жирів, які підвищують рівень холестерину», – розповідає Клодас.

Стейки

«Я уникаю дуже жирного червоного м'яса, наприклад, стейку з високим вмістом мармуру, тому що в ньому дуже багато насичених жирів», – говорить  Леонард Ліллі, керівник кардіологічного відділення лікарні Брігхем та Фолкнер у Бостоні.

Лікар зазначає, що за результатами клінічних досліджень споживання насичених жирів пов'язане із підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, раку та діабету.

Бекон

Кардіолог з Університету Джона Хопкінса Франсуаза Марвел сказала, що бекон обробляється шляхом «в'ялення» свинини, що зазвичай включає додавання солі, цукру і нітратів. Велика кількість солі (або натрію), що використовується при такій обробці, може підвищувати кров'яний тиск і затримку рідини, змушуючи серце працювати інтенсивніше, щоб перекачувати кров організмом. Підвищений кров'яний тиск або гіпертонія є одним з основних факторів ризику серцево-судинних захворювань.

«Бекон – це приклад сильно переробленого червоного м'яса, яке містить велику кількість насичених жирів і підвищує рівень поганого холестерину, який пов'язаний з підвищеним ризиком інфаркту та інсульту», – говорить Марвел.

Пончики

Кардіолога з Атланти Джейн Морган зазначає, що пончики зазвичай смажаться на олії, що містить трансжири, що робить їх шкідливими для серця.

«Трансжири підвищують рівень холестерину і цукру в крові, сприяючи розвитку діабету другого типу, серцевих захворювань та інсульту», – каже Морган.

До того ж трансжири часто «маскуються» на етикетках як частково гідрогенізовані олії, тому читайте етикетки та уникайте їх, нагадує кардіолог.

Читайте також: Лікар назвав чотири кулінарні помилки, які шкодять здоров’ю

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: