Як швидко заснути: поради невролога

фото з відкритих джерел

Лікар зазначив, що дуже важливо знайти оптимальний баланс кількості годин сну

Причиною того, що людина не може заснути є те, що кімната недостатньо затемнена. Тому потрібно штори замінити на щільніші. Про це розповів лікар-невролог Володимир Костенко в інтерв’ю Фактам.

Невролог зазначив, що достатньо гормону сну, мелатоніну, продукується тільки, коли людина спить в непроглядній пітьмі, і регулює він не тільки сон, а й енергетичний баланс.

«Людина добре висипається, встає бадьорою і наповненою енергією. А якщо в спальні горить нічник, у вікно з вулиці пробивається світло ліхтаря, то вироблення мелатоніну погіршується, і сон неспокійний», – пояснив Костенко.

Лікар зазначив, що дуже важливо знайти оптимальний баланс кількості годин сну. Головне, за його словами, не перепало.

«Основний критерій – як людина себе почуває після сну. Поспостерігайте за собою хоча б тиждень: коли ви йдете в ліжко і в який час прокидаєтеся. На сон впливає безліч факторів, починаючи від куріння і закінчуючи тим, чи п’є людина каву, і якщо так, то скільки чашок, чи достатньо свіжого повітря в спальні. Покращують сон вживання риби, яєць, горіхів, бобів», – розповів невролог.

Нагадаємо, що останні кілька десятиліть вчені сходяться на думці, що для нормального функціонування здоровій людині необхідно вісім годин сну щодня. При цьому кількість сну може залежати від безлічі чинників, зокрема віку, здоров'я і циркадних ритмів людини: Учені розповіли, чому слід засинати в один і той самий час.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: