Експерти розповіли, чим шкідливі високі підбори

фото з відкритих джерел

Більшість дівчат обирають підбори з власного бажання – не лише до офісу, а й на відпочинок

Фахівці з Центру громадського здоров'я зазначають, що носіння взуття на високих підборах може мати негативні наслідки для здоров'я жінок. Хоча цей стильний елемент може додати елегантності, важливо не зловживати його, особливо якщо воно викликає дискомфорт.

Занадто часте носіння взуття на високих підборах може негативно вплинути на стан ніг і спини. Тому варто бути більш уважними до свого здоров'я та оберігати себе від можливих проблем, пов'язаних з носінням взуття на високих підборах.

Експерти перелічили негативні наслідки, пов'язані з носінням високих підборів:

  • збільшується ризик отримати травму;
  • високий ризик виникнення, наростів, мозолів і болю в м’язах;
  • збільшується ризик появи остеоартрозу та дегенеративних змін в суглобах;
  • біль в спині, відбувається через зсув центру ваги, адже під час носіння таких каблуків для збереження рівноваги хочеться або нахилити тулуб вперед або відставити таз назад, або зігнути коліна.

Але якщо ви давно вмієте ходити на підборах, ваш мозок, зокрема, мозочок, навчився тримати рівновагу та рівне положення тіла ціною напруження м’язів спини. Через таку «компенсацію», люди, що часто ходять на підборах, можуть відчувати біль в попереку.

Раніше повідомлялося, що косметологиня Анна Круглик розповіла про правильний догляд за шкірою обличчя влітку і наголосила на важливості певних засобів, які мають займати головне місце у вашій косметичній колекції.

Також експерти розповіли, що таке вечірня прокрастинація і як з нею боротися.

До слова, науковці пояснили, чому деякі люди ніколи не потовстішають. Вчені вважають, що генетичні мутації є основою цього феномену. Для того, щоб розкрити причини набирання зайвої ваги, команда вчених з університету Кембріджа провела дослідження, вивчивши ДНК майже 2 тисяч струнких і здорових людей, які не мали розладів харчової поведінки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: