Експерти пояснили, чому одразу після сну не можна пити каву

фото з відкритих джерел

Згідно з висновками експертів, є вагомі причини не пити каву протягом першої години після пробудження

Споживання кави зранку стало традицією для багатьох. Хтось випиває її відразу після пробудження, а інші після сніданку, сподіваючись, що це допоможе прокинутися та додати енергії.

Але згідно з висновками експертів, є вагомі причини не пити каву протягом першої години після пробудження. Більшість думає, що кава допоможе швидше прокинутися, це може мати протилежний ефект. Про це інформує Mirror.

Фахівці пояснюють, що в момент пробудження рівень гормону стресу, як кортизол, в організмі підвищується. Цей гормон має збуджувальний ефект, який природним чином бадьорить організм. Однак вживання кофеїну, коли рівень кортизолу й так високий, може заважати цьому або навіть формуватиме толерантність до кофеїну. Як наслідок, якщо вживати каву протягом години після сну, організм може відреагувати сонливістю, а кава припинить бадьорити.

Тому експерти радять зачекати принаймні годину після сну, перш ніж пити каву, саме тоді рівень кортизолу почне знижуватися.

Протягом дня, мозок виробляє хімічну речовину під назвою аденозин, яка, власне, "сприяє сну". Коли людина довго не спить, ця речовина накопичується і сприяє відчуттю сонливості. А кофеїн перешкоджає дії рецепторів аденозину, що сприяє пробудженню та бадьорості. Тому після вживання кави часто може бути важко заснути.

Раніше повідомлялося, що певні види овочів є обов'язковими для раціону, оскільки вони можуть допомогти запобігти різноманітним сезонним інфекціям. Крім того, вони можуть посилити захист організму та підтримати загальний стан здоровʼя.

Читайте також: Науковці назвали найкорисніше та найбезпечніше м’ясо

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: