Експерти назвали популярні напої, які підвищують тиск

фото з відкритих джерел

Особам з високим кров'яним тиском слід уникати споживання кофеїну безпосередньо перед активною фізичною діяльністю

Доктор Франсіско Лопес-Хіменес, представник клініки Mayo, попередив про ряд гарячих та холодних напоїв, які можуть впливати на артеріальний тиск. Він рекомендує споживати їх з обережністю, щоб уникнути негативного впливу на здоров'я.

Люди майже щодня споживають популярний напій - чай, але можуть не усвідомлювати, як він впливає на їхній тиск. Експерти наголошують, що важливо не допускати того, щоб чай був єдиним або основним джерелом рідини, яку ви вживаєте протягом дня.

Кава також може підвищувати артеріальний тиск. Кофеїн спричиняє короткочасне, але різке збільшення кров’яного тиску, навіть якщо у вас немає схильності до підвищення тиску.

Деякі дослідники висловлюють припущення, що кофеїн може блокувати дію гормону, який сприяє розширенню артерій. Інші вбачають його здатність збуджувати надниркові залози, що призводить до збільшення виділення адреналіну та підвищення артеріального тиску.

Декілька досліджень підтверджують, що люди, що регулярно вживають напої з кофеїном, мають вищий середній артеріальний тиск порівняно з тими, хто не вживає кави. Проте, для осіб, які звикли до кави, кофеїн не має довгострокового впливу на тиск.

Лікар з клініки Мауо підкреслив, що особам з високим кров'яним тиском слід уникати споживання кофеїну безпосередньо перед активною фізичною діяльністю, яка природним чином може збільшити тиск, наприклад, під час фізичних вправ, атлетичних занять або важкої фізичної роботи.

Раніше повідомлялося, що для осіб, хворих на діабет, контроль рівня цукру в крові є важливим аспектом забезпечення стабільного здоров'я. Деякі продукти харчування можуть тимчасово знизити рівень цукру в крові та покращити самопочуття.

До слова, багато людей не з чуток знають, що таке підвищений холестерин. Виявилося, що шоколад і ще низка продуктів здатні допомогти уникнути цієї проблеми

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: