Найбільший у світі круїзний лайнер вирушив у перший рейс: екологи занепокоєні

фото: royalcaribbean.com

На лайнері може вміститися до 7 600 пасажирів та близько 2 350 членів екіпажу

З американського штату Флорида з порту в Маямі вирушив у перший рейс найбільший у світі круїзний лайнер Icon of the Seas.  За словами екологів, протягом 7-денної подорожі судно спродукує шалену кількість викидів парникових газів, пишуть в Associated Press і BBC.  

Довжина лайнера Icon of the Seas від носа до корми – 365 метрів, яку можна порівняти із 4 міськими кварталами. Його будівництво коштувало 2 мільярди доларів (1,6 мільярда фунтів стерлінгів).

Найближчі 7 днів лайнер відвідає прибережні частини островів у тропіках. Зазначається, що на лайнері може вміститися до 7 600 пасажирів  та близько 2 350 членів екіпажу. 

Судно містить 20 палуб, які розділені на 8 «районів». На них розташовано понад 40 ресторанів, барів та лаундж-зон, а також: 

  • 7 басейнів;
  • 6 водних гірок;
  • ковзанка;
  • театр. 

«Це кульмінація – більш ніж 50 років мрій та інновацій. Це ідеальний сімейний відпочинок для кількох поколінь», – сказав президент і головний виконавчий директор Royal Caribbean Group, Джейсон Ліберті.

Круїзний лайнер Icon of the Seas
Круїзний лайнер Icon of the Seas
фото: royalcaribbean.com
Найбільший у світі круїзний лайнер вирушив у перший рейс: екологи занепокоєні фото 1
фото: royalcaribbean.com

Водночас директор морської програми Міжнародної ради з чистого транспорту Браян Комер зазначив, що використання подібного лайнера – це «крок у неправильному напрямку».

За його словами, круїзні лайнери, які використовують зріджений природний газ, часто викидають його безпосередньо в атмосферу. Викиди містять метан, що посилює парниковий ефект набагато сильніше за вуглекислий газ. 

«За нашими оцінками, використання зрідженого природного газу як суднового палива продукує на 120% більше викидів парникових газів, ніж судновий газойль», – повідомив Браян Комер.

За словами представника компанії, яка займалася розробкою лайнера, Icon of the Seas спроєктований так, щоб працювати на 24% ефективніше, ніж передбачає міжнародний стандарт нових суден. 

Надаємо, наслідки екоциду України відчуватимуть і європейці. Російська війна завдала непоправних збитків довкіллю України.

За словами виконавчого віце-президента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса, сума екологічних збитків Україні, завданих війною, становить 52,4 млрд євро. «Дуже довго про шкоду довкіллю говорили як про супутні збитки, завдані воєнними діями. Однак настав час покласти цьому край», – заявив він.

Стало відомо, що у Фінляндії набирає популярності новий вид «морозного» туризму. Пірнання у воду при -22°С, прогулянки кригою та інші холодні розваги – це все частина арктичного туризму. 

Читайте також: Арештована яхта Медведчука за $200 млн відчалила з порту Хорватії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: