У Фінляндії набирає популярності новий вид «морозного» туризму

Фінляндія приваблює велику кількість туристів новим видом відпочинку
фото ілюстративне

Туристи, які бажають гострих відчуттів, можуть поплавати у воді при температурі нижче 20°С

Пірнання у воду при -22°С, прогулянки кригою та інші холодні розваги – це все частина арктичного туризму. Він дарує нові відчуття для любителів незвичних круїзів. Його пропонує одна з туристичних компаній, пише «5 канал».

Біля Скандинавського півострова вже частково вкрилося кригою Балтійське море. Нині в цій долині, між Фінляндією та Швецією, температура становить -22°С. І це ще зовсім не спекотний день, каже капітан корабля. Він везе чергову групу на полярну експедицію. Криголам відходить від шведського кордону з Фінляндією. Біля стерна – капітан Френк Хаммеро.

Арктичний туризм набирає популярності серед туристів
Арктичний туризм набирає популярності серед туристів

«Це велика відповідальність, а також частина гри. Ось чому ми це робимо. Все задля того, щоб вивести людей і показати їм, як ми робимо льодові шляхи», – пояснив капітан. Круїз триває недовго: майже три години. Протягом цього часу люди можуть померзнути та помилуватися краєвидами з головної палуби. Втім є ті, кому цього холоду недостатньо. Тоді сміливцям пропонують пірнути у море. Тоді «морозних» відчуттів буде вдосталь. Втім, як кажуть члени команди, зазвичай у воді опиняються всі туристи. Навіть ті, які попервах не наважувався.

«Найчастіше всі плавають. Навіть ті, хто спочатку не планував. Вони думають: «Ні, це не для мене. Це надто страшно, надто небезпечно, надто холодно». Проте потім вони розуміють, що це зовсім не страшно і не потрібно мати навички плавання. У цих костюмах не потонеш, і вони дуже теплі. Ми їх одягаємо поверх звичайного одягу, це не купальник», – розповіла директорка Polar Explorer Icebreaker Ольга Робача.

Нагадаємо, мігрант незаконно проникнув на територію Фінляндії із Росії. Він блукав лісами і зрештою знайшов обхід прикордонного переходу. Досягнувши території Фінляндії спробував отримати притулок, пише агенція STT.

Один мігрант успішно проник на територію Фінляндії через ліс у районі прикордонного переходу «Ваалімаа». Відразу після нелегального перетину кордону мігрант подав заяву про надання притулку. Представники прикордонної служби Фінляндії розпочали процес оцінки цього запиту.

Як заявив представник Південно-Східного прикордонного загону прикордонної охорони Фінляндії Кіммо Громофф, інцидент стався увечері 16 грудня. Прикордонні служби продовжують стежити за ситуацією, вживаючи необхідних заходів для забезпечення безпеки національних кордонів та дотримання законів у галузі міграції.

Читайте також: Фінляндія платитиме українцям за повернення додому: хто може отримати виплати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: