На фронті загинув художник та музикант Антон Дербілов: три дочки залишилися без батька

Антон Дербілов з дружиною та доньками
фото з відкритих джерел

Антонові було лише 43 роки

У боях за визволення селища Кремінна на Луганщині загинув український художник, скульптор та музикант Антон Дербілов, відомий під позивним Патрік. Про це у Facebook повідомила 5-та Слобожанська бригада Нацгвардії.

Антон Дербілов був ветераном Слобожанського контрнаступу. За життя нагороджений медалями «За хоробрість у бою», «Незламним героям російсько-української війни» та за «Доблесну службу». Захищав Україну від окупантів з лютого 2022 року.

«Шостого квітня внаслідок мінометного обстрілу Антон отримав поранення, несумісні з життям, та загинув на полі бою зі зброєю у руках. Жив та загинув як герой»,  – йдеться в повідомленні 5-ї Слобожанської бригади Нацгвардії

Антонові було лише 43 роки. Без батька залишилося три доньки.

Антон Дербілов разом із дружиною Катериною заснували студію Sirko Toys. Вони створили тисячі унікальних моделей олов'яних солдатиків. Серед їхньої спадщини мініатюрні козаки з армії Богдана Хмельницького, а також незвичайні воїни – морські свинки у костюмі іспанського алебардника та солдатики для іграшкових армій – від епохи античності до ХХ століття. Також скульптор створював бюсти найбільших гетьманів та полководців України та інших країн.

Читайте також: Вайкуле порадила росіянам спокутувати провину перед українцями: Стати на коліна і вибачитися

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: