Актори «Ліги сміху» про загиблого колегу Романа Іваненка: Носив могоричі, щоб взяли на фронт

Загибель Романа Іваненка – це вже друга втрата команди «Наш формат» у цій війні
фото з відкритих джерел

Коли почалося вторгнення, актор на другий день приїхав до України з Німеччини, щоб мобілізуватися

Актори  команди «Ліги сміху» з Кам’янця-Подільського «Наш формат» Володимир Черняк та Артем Мартиросян в програмі «Тихий вечір з Оленою Кравець» поділились спогадами про учасників їхньої команди Романа Іваненка та Миколу Гордійчука, які загинули, захищаючи Україну, Роман – взимку 2023-го, Микола – влітку 2015.

Роман Іваненко пішов на війну добровольцем і служив у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. 24 січня під Вугледаром він потрапив у російський полон з важким пораненням, а 28 лютого помер. Глядачі та гості «Тихого вечора з Оленою Кравець» вшанували пам’ять полеглого воїна оплесками.

«Рома – це уособлення щирої, доброї української душі. З 10 лютого [2022 року] вони з дружиною були в Німеччині в гостях в мами дружини. І коли почалася ця війна, він на другий день приїхав до України. Він приїхав сюди – одразу тероборона, потім одразу мобілізація. Його брати не хотіли, бо він не підпадає. Він могоричі носив. Реально, він заніс дві великих каністри солярки у військкомат, щоб його взяли служити», – розповідає Володимир Черняк. «Йому ще не було 27, но він хотів служити. І ось так: заніс і пішов», – додає Артур Мартиросян.

«Ромка – це людина-усмішка. Ромка — це людина-бутерброд. Бо хто б в нас вдома не з'являвся, Ромка відразу брав великий шматок ковбаси, великий шматок хліба й ніс зустрічати гостя. Як тільки кажемо, що хтось прийде до нас в гості, він такий зразу: «О, я в магазин», – діляться спогадами Володимир Черняк та Артур Мартиросян.

Загибель Романа Іваненка – це вже друга втрата команди «Наш формат» у цій війні. У липні 2015 року під Авдієвкою загинув Микола Гордійчук, позивний «Гризун».  Під час Євромайдану був у 15-й сотні Самооборони Майдану, на війну пішов добровольцем. «До речі, у Вови в машині завжди була фотографія, на якій вони вдвох – Коля та Рома. Її зроблено на весіллі Вови, вони тоді разом сиділи. Коли Рома зник, фотографія випала з бардачка», – говорить Артур Мартиросян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: