Прибиральники у Туреччині перетворили двір будинку на ботанічний сад (фото)

Будинок-ботанічний сад з'явився у Туреччині
фото: Haber Turk

Тридцять років поспіль два брати у Ізмірі не тільки прибирають на території будинку, а й наповнили його квітами та зеленню 

У районі Карабаґлар міста Ізмір два брати-прибиральники перетворили двір багатоквартирного будинку на справжній ботанічний сад за 30 років. Про це пише Haber Turk.

«У 8-поверховому будинку з 52 квартирами мешканців і їх гостей зустрічають жасмини, бугенвілії, кактуси, фікус та дерева з різними плодами, а також різнокольорові квіти. Між квартирами простягаються ліани, виноградні лози звисають з верхніх поверхів. І все це у супроводі співу живих канарок», – йдеться у статті. 

Прибиральники у Туреччині перетворили двір будинку на ботанічний сад (фото) фото 1

Доглядають за будинком два брати 63-річний Халіл та 56-річний Айхан Чобан. Саме вони облаштували всі порожні місця на поверхах понад 200 рослинами та ретельно опікуються нами протягом років.

Два чоловіки переїхали до Ізміра з району Акхісар у Манісі в 1994 році й незабаром після будівництва будинку почали висаджувати квіти у горщики, щоб вгамувати тугу за природою рідного краю. Це перетворило двір на унікальний ботанічний сад за 30 років.

Два брати ретельно доглядають за зеленими насадженнями у будинку
Два брати ретельно доглядають за зеленими насадженнями у будинку
фото: haberturk

Халіл Чобан зазначив, що їхнє дитинство пройшло серед зелені, й вони намагалися відтворити це середовище на роботі. «Деякі люди люблять море. Ми любимо зелені насадження. Доглядати за рослинами складно, але ми приділяємо цьому багато уваги. Чим більше ми піклуємося про рослини, тим яскравішими вони стають», – сказав він.

Айхан Чобан додав, що завдяки підтримці мешканців будинку вони створили середовище, де всі бажаючі можуть відпочити і випити кави просто у цьому «ботанічному саду».

До слова, на популярному турецькому курорті Анталії почалася пекельна спека, при цьому в морі охолонути туристам не вдасться. Море прогрілося до температури гарячої ванни. За останніми даними синоптиків, температура досягла 45 градусів у денні години. Вода в морі прогріта до +29.5 градусів. 

Читайте також: У Туреччини неочікувано з'явився конкурент, який переманює туристів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: