Нігерієць самотужки створив найбільший малюнок у світі (фото)

Лікар Фола Девід зробив величезну картину
фото із відкритих джерел

Митець із Нігерії створив малюнок площею понад 1000 квадратних метрів на стадіоні «Онікан» у Лагосі

Нігерійський художник і лікар Фола Девід вирішив встановити світовий рекорд і потрапити до Книги рекордів Гіннеса за найбільший малюнок, зроблений однією людиною. Упродовж шести днів чоловік працював над створенням величезної роботи площею 1050 квадратних метрів під назвою «Єдність у різноманітності» на стадіоні в Лагосі (найбільше місто Нігерії). Про це пише Reuters.

На картині зображено дві гігантські руки, що тримають карту Нігерії. В африканській державі, де проживає понад 250 етнічних груп та майже рівна кількість мусульман та християн, іноді виникає міжнаціональна напруженість. Девід сподівається, що його робота стане потужним посланням про єдність.

«Наша різноманітність має бути джерелом сили, тим, що нас об'єднує», – сказав художник, закінчивши роботу минулої неділі ввечері.

Інформація про роботу Девіда була передана до Книги рекордів Гіннеса для офіційної перевірки. У разі успіху він перевершить поточний рекорд, що належить індійському художнику Раві Соні, який 2021 року зробив роботу площею 629,98 кв м.

До слова, картину художника Івана Марчука «Зійшов місяць над Дніпром» продали за $300 000 на аукціоні Goldens у Києві. Цей продаж встановив новий рекорд для сучасного українського мистецтва. с. Роботу «Зійшов місяць над Дніпром» продали з приватної колекції. Новий власник, громадянин США, вирішив залишитися анонімним, він особисто подякував художнику за придбану роботу.

Читайте також: «Почав малювати у шість місяців»: Книга рекордів Гіннеса визначила наймолодшого художника

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: