Мережу підірвало «сільське» фото щасливого короля Чарльза в оточенні курей

фото з відкритих джерел

Українці шуткують, що до коронації монарху треба ж на святковий стіл щось зібрати

В мережі завірусилося фото британського монарха Чарльза, зроблене на одній із сільськогосподарських ферм. Король в високих гумових чоботях та з корзиною та відерцем в руках сфотографований в оточенні охайних курочок, які кудись радісно прямують за хазяїном.

Українці надихнулися гарним настроєм Чарльза і видали коментарі до фото: «А ще посіяв грядочку огірочків», «Та то його улюблена справа все життя, а довелося ж на старості на трон сідати», «І ще трішечки шиє», «Він живе краще за короля, у нього ще й присадибне господарство», «Хазяйський мужик», «Відро в нього – вогонь», «А на чоботи задивився», «Що означає, не хочеш прибирати гній? А як же яйця домашні дітям? У вас же у місті хімія одна», «До коронації треба ж на святковий стіл зібрати», «Імперія фігня, бачили б ви яку я капусту виростив», «На законних шести сотках».

Тим часом виявилося, що фото, яке викликало таке пожвавлення, не постановка заради цікавого кадру. Король Чарльз закоханий в сільське господарство ще з молодості. І це захоплення з часом переросло в величезну аграрну імперію, яка приносить шалені прибутки.

Чарльзу було 33 роки, коли він всерйоз вирішив зайнятися органічним землеробством. Спочатку купив маєток, де своїми руками став обробляти грядки із звичайнісінькими овочами. Органічний город зайняв у маєтку найпочесніше місце – тут було багато сонця і мало вітру. Незабаром маєток стали називати Королівською фермою. Для поливу городу використовували дощову воду, як добрива – компост, який виготовляли з органічних відходів. Залучали розкішними квітниками бджіл, розводили черв'яків, підгодовували птахів, сподіваючись, що вони допоможуть боротися зі шкідниками. В одному зі своїх перших інтерв'ю на тему органічного землеробства Чарльз зізнався, що спілкується із рослинами і «вони відповідають».

Незабаром відкрили лавку The Veg Shed, де майже вісім років торгували органічними продуктами: хлібом, печивом, овочами, оливковою олією, джемом, мармеладом, м'ясом, молоком і навіть натуральною косметикою. Потім почали продавати продукцію через інтернет-магазини.

Теперішньому королю належить 55 тис. га землі сільськогосподарського призначення у герцогстві Корнуолл. Тут було створено близько 300 ферм, які займаються вирощуванням органічних продуктів харчування, а також екологічним розведенням птиці та худоби. 

На фермах створені десятки переробних виробництв, де виготовляються хліб, булочки, пироги, ковбаси, копченості, сири, приправи, джеми, лікери і навіть супи під власним брендом Duchy Originals. Продукти розфасовують на місці та відправляють до всіх куточків Великобританії, а також до багатьох країн світу. На фермах, з ініціативи принца, з'явилися міні-готелі для туристів. Крім того, принц отримав апельсинові плантації в Іспанії, лимонні гаї на Сицилії, землі для вирощування імбиру та хмелю в Австралії. Адже для виготовлення багатьох продуктів потрібні інгредієнти, які виростити в Англії неможливо через кліматичні умови. 

Так багаторічне захоплення Чарльза виросло в аграрну імперію, яка виробляє кілька сотень органічних продуктів та щорічно приносить благодійним фондам короля 6 млн. фунтів стерлінгів.

Читайте також: Найтовстіший кіт у світі сів на дієту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: