Колега Раїси Недашківської розповіла, чому зупинили бенефіс акторки на честь її 80-річчя

Народні артистки України Лариса Кадочнікова, Раїса Недашківська та Ольга Сумська
Фото: з архіву Ольги Сумської

Привітати легенду української сцени та кіно прийшли багато відомих українців

Одна з найкрасивіших акторок українського кіно Раїса Недашківська вчора відсвяткувала ювілей – їй виповнилося 80 років. День народження артистка провела на сцені – в університеті Тараса Шевченка відбувся бінефіс легенди кінематографу.

«Вечір був дуже натхненним, хіба що перервали його сповіщеннями про повітряні тривоги – довелося трошки скоротити програму, – розповіла «Главкому» акторка Ольга Сумська, яка була присутня на святі. – Прийшли легендарні особистості – і Лариса Кадочнікова, і Тамара Яценко, і Сергій Тримбач – багато з мистецького кола. Вітали нашу богиню української сцени і кіно, нашу Раєчку. Вона надзвичайно добре виглядала – така осяйна та натхненна».

Народна артистка України Раїса Недашківська створила багато прекрасних жіночих образів у фільмах «Лісова пісня», «Телефоністка», «Подорож у квітень», «Сон», «Помилка Оноре де Бальзака», «Гадюка», «Голос трави», «Роксолана» та багатьох інших. За час своєї кар’єри Раїса Степанівна зіграла багато різнопланових ролей, отримала безліч нагород. Загалом на її рахунку більше 60 стрічок.

«Коли я вперше побачила її Мавку в «Лісовій пісні» – от саме такою уявляла її з дитинства, коли прочитала Лесю Українку. Вона, як янгол з небес – така неймовірна ніжність. Для мене Раїса Степанівна є кіномамою. Саме завдяки їй я потрапила в серіал «Роксолана». Згадую доленосний вечір: в Будинку кіно після прем’єри однієї з українських стрічок ми зустрілися в кулуарах. І Раїса Степанівна мені так емоційно промовила: «Олечко, ти знаєш, що йдуть кінопроби на Роксолану. Режисер передивився дуже багато артисток – сотні претенденток. А я бачу тебе в цій ролі! Подзвони». Якби вона мене так не надихнула, я б не зателефонувала. Мене запросили на кінопроби, і затвердили в той же день. Вона зіграла в картині мою маму. А наш дует в фільмі «Голос трави» – теж є доленосним для мене. Дуже хотілося б зустрітися з нею – і на сцені, і на знімальному майданчику».

Читайте також: Зеленська зізналася, що першим зробить, коли закінчиться війна: Сіла б в машину одна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: