Чорна і смердюча вода на курорті Таїланду налякала туристів (фото)

Вода на головному пляжі Пхукета неочікувано почорніла
фото: Phuket Info Center

Чорна вода не на жарт налякала відпочивальників  на головному пляжі Пхукета 

Вода на головному пляжі тайського Пхукета стала чорною та смердючою через дивний струмок, який стікає прямо в море – саме там, де купаються туристи. Йдеться про пляж Карон. Фотографії, зроблені з висоти пташиного польоту, швидко стали вірусними у соцмережах.

Влада Карона активно бореться з проблемою чорної води на пляжі, вживаючи заходів для її швидкого очищення. Про це пише Phuket News.

Чорна і смердюча вода на курорті Таїланду налякала туристів (фото) фото 1
Phuket News

Після того, як занепокоєння та побоювання туристів з приводу погано очищених стічних вод стали набирати обертів, у ситуації став розбиратися мер Карона Джадет Вічарасорн. 

Після перевірки станції з очищення води з'ясувалося, що чорне забарвлення води спричинене опадами у каналі, а не стічними водами.

«Мова не про стічні води, а про канал, через який стікають муніципальні стічні води, і частина з них природним шляхом надходить у море. Водовідвід або природний канал був нормальним для припливів і відливів. Підйом рівня моря призвів до переміщення піску та опадів, надаючи воді темний відтінок. Компанія з очищення стічних вод підтвердила, що вода, яку вони скидають, чиста та якісна», – пояснив мер Джадет.

Він поспішив заспокоїти громадськість: струмок чорного кольору безпечний. Колір змінився з-за відкладень, які були взяті з найближчого ставка Нонг Хан під час, а вода насправді чиста.  Іншими словами, чорний осад утворився через приплив, коли вода проникла в ставок, а потім відступила, переносячи чорні відкладення через пляж і море. Уточнювалося, що водоймище, джерело чорного осаду, є частиною громадського парку.
 
Влада вжила заходів щодо видалення опадів і планує будівництво спеціальник «пасток», щоб запобігти подібним ситуаціям у майбутньому. Вони також вибачилися перед туристами та місцевими мешканцями, і пообіцяли швидко вирішити проблему, наголошуючи на важливості збереження позитивного іміджу туризму в регіоні.

Нагадаємо, росіянин пробрався у будівлю адміністрації провінції Таїланду Пхукет і погрожував сокирою меру провінції. Про це пише видання KhaoSod. За інформацією видання, 24-річний молодик пробрався на четвертий поверх будівлі і вдерся в офіс губернатора. На підлозі там залишилися краплі крові, які вели до столу секретаря, де лежала сокира. Про інцидент поліцейським повідомили співробітники служби безпеки адміністрації та сам губернатор Сопон Суваннарат.

Читайте також: Які країни були популярними серед мандрівників у 2023 році: оновлений рейтинг

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: