Народна артистка України Олена Хохлаткіна: Я бомж, в мене немає житла

Скріншот відео
Фото: прес-служба каналу Дом

Акторка з родиною була змушена залишити Донецьк після окупації Донецька у 2014-му році

Народна артистка України Олена Хохлаткіна розповіла про нове життя після евакуації з окупованого Донецька у 2014-му році та зізналася, що зрозуміла для себе після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

Олена Хохлаткіна була однією з провідних актрис Донецького національного академічного українського музично-драматичного театру, який змушена була залишити після окупації Донецька у 2014-му році.

«Щоб звикнути до нового життя та відчути свою точку опори, мені знадобилося два роки. Мені потрібно було знайти себе на новому місці та зрозуміти, що це, мабуть, назавжди. Що, мабуть, я ніколи вже не поверну мої фотографії, ікони та книжки з тієї квартири. Ми всі знаємо, що ніколи не кажи «ніколи», але саме це дало мені сили залишити своє життя до 2014-го року в минулому і згадувати лише світле та з вдячністю», – розповіла акторка Олена Хохлаткіна у програмі «Точка опори» каналу «Дом».

Артистка зауважує – тоді думала, що ця евакуація ненадовго і скоро вони з родиною зможуть повернутися додому. Саме тому більшість речей відома родина залишила у покинутій квартирі. Минуло 9 років, і за цей час Олена Хохлаткіна звикла до багатьох речей, крім однієї: «Я не змогла звикнути до того, що я бомж. У мене немає свого житла, немає свого місця сили, яку мені завжди давав тільки мій дім, мої речі, моя панорама з вікна. Зараз ми живемо в квартирі, господарі якої прекрасні люди, з початком повномасштабного вторгнення вони запропонували нам не сплачувати оренду, а зараз зробили знижку. Я їм дуже вдячна за все! Але ж ви розумієте, що це не моя квартира. Якими б прекрасними не були господарі – ти в гостях».

Із Донецька Олена Хохлаткіна виїхала влітку 2014-го року, коли все, навіть її рідний театр, став працювати під керівництвом так званої ДНР. Зараз акторка має визнання і роботу на столичній сцені та може дозволити собі обирати ролі.

«Раніше я погоджувалася майже на всі ролі, мені було цікаво, адже я була новою людиною в цій сфері. Я була не кіноактрисою, і мені треба було вчитися працювати з камерою, знайти себе на майданчику, – коментує Олена Хохлаткіна. – Зараз потроху відроджується наша кіноіндустрія, я вже була на пробах. Від чогось відмовляюсь категорично, наприклад, від ролей матерів руських – дві пропозиції вже були, і я відмовилася. Крім того, були проби на закордонні проєкти: один – французького режисера, інший – режисерки з Латвії. Там ще йде визначальний період, але у мене є свої умови. Я одразу питаю, чи немає у їхній знімальній групі російських акторів? Зараз такі кардинальні зміни відбулися в мені, в нас, але я цьому дуже рада».

Актриса Олена Хохлаткіна народилася та виросла у Херсоні. Творчу кар'єру розпочинала у трупі Херсонського Театру ім. Куліша. Потім багато років була провідною актрисою у Донецькому національному академічному музично-драматичному театрі. Із початком військових дій на Донбасі із чоловіком (зіркою серіалу «Спіймати Кайдаша» Віктором Ждановим) та дітьми поїхала до Києва. Нині Олена служить у столичному театрі ім. Франка. Раніше «Главком» писав, що Хохлаткіна показала моторошне відео з директором театру в Херсоні – колишнім охоронцем, який прислужує окупантам.

Читайте також: Відомий українець несподівано заступився за телеведучу Жанну Бадоєву, яка працює на Росію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: