Відомий актор пояснив, чому носить військову форму і одночасно грає у театрі

Тритенко з 2018 року працює у Київському національного академічному Молодому театрі
фото: Oleksiy Tritenko/Facebook

Тритенко є чинним військовослужбовцем ЗСУ від початку повномасштабної війни

Заслужений артист України Олексій Тритенко, який відомий за роботами у кіно і театрі, визнав, що використання ним військової форми у той час, коли він задіяний активно в роботі свого театру, викликає «хворобливу увагу». Актор з цього приводу зробив спеціальний допис, в якому оприлюднив витяг з наказу Міноборони дворічної давності, згідно з яким є чинним військовослужбовцем ЗСУ від початку повномасштабної війни.

«Військову форму я вдягнув, с початком повномасштабного вторгнення, нижче додаю наказ про моє залучення до лав ЗСУ (звісно, це узгоджено із командуванням) і з того часу, з честю ношу однострій, та є чинним військовослужбовцем Збройних Сил України», – йдеться у дописі артиста.

Відомий актор пояснив, чому носить військову форму і одночасно грає у театрі фото 1
фото: Олексій Тритенко/Facebook

Тритенко закінчив Дніпропетровський театральний інститут у 2003 році. З 2018 року він працює у Київському національного академічному Молодому театрі. Там він грає декілька ролей. Зокрема, у комедії «Кролик Гарві» актор виконує роль Вілсона, а в утопії кохання на дві дії «Місто Сонця – доктора Хердала.

У психологічній драмі «Ніч Гельвера. Сволота» Тритенко грає Гельвера. Також заслужений артист грає Кармайкла у американській комедії «Однорукий».

Відомий актор пояснив, чому носить військову форму і одночасно грає у театрі фото 2
Відомий актор пояснив, чому носить військову форму і одночасно грає у театрі фото 3
фото: Oleksiy Tritenko/Facebook

Випадок з Тритенком не є унікальним – чоловіки-актори багатьох столичних театрах використовують камуфляж при тому, що їхні прізвища майорять на афішах театрів, а вони регулярно виходять на сцену.

Проте є й актори, які залишили роботу в театрі і пішли на фронт.

Нагадаємо, український актор Олександр Печериця, який півтора року працював у ЗСУ, розповів про серйозну проблему, яка чекає на Україну після завершення війни. Він пояснив, на війні військові страждають від постійного психологічного тиску, а їхній моральний стан погіршується. Після повернення з фронту захисникам буде просто необхідна робота з психологом та психологічна реабілітація.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: