Time назвав жінку року

Режисерка «Барбі» Грета Гервіг отримала нове звання
фото: Global Look Press

Режисерка «Барбі» Грета Гервіг стала жінкою року по версії відомого видання

Журнал Time назвав жінкою року Грету Гервіг – режисерку найкасовішого фільму 2023 року «Барбі». У публікації наголошується, що її кар'єра руйнує ґендерні стереотипи. Крім того, вона стала єдиною режисеркою, чиї перші три сольні фільми окупилися у прокаті та були номіновані на кінопремію «Оскар».

Так, її напівавтобіографічний сольний режисерський дебют «Леді Берд» (2017) зібрав у прокаті $79 млн при бюджеті $10 млн. На другий фільм «Маленькі жінки» (2019) було виділено $40 млн, у результаті він заробив $231 млн. Барбі» (2023) обійшла всі інші картини та очолила касові збори у 2023 році з $1,4 млрд зборами. 

 «Ці комерційні тріумфи показують те, як її творчість знаходить відгук серед людей, особливо жінок та дівчат, емоційне життя та амбіції яких Гервіг досліджує у своїх фільмах. Але досягти її успіху в питаннях гендеру означало б применшити те, що її робота також виходить за межі своїх кордонів», – зазначають журналісти.

Раніше канадський актор Раян Гослінг, який виконав роль Кена у фільмі «Барбі», висловив розчарування через відсутність номінації на премію «Оскар» у колеги по цеху Марго Роббі. Ім'я актриси не було серед претендентів на статуетку, як і режисера картини Грети Гервіг. Гослінг вважав таке рішення несправедливим. При цьому сам Гослінг був номінований за найкращу чоловічу роль другого плану. 

Нагадаємо, фільм «Барбі» режисерки Грети Гервіг зібрав уже понад $1 млрд у світовому прокаті. Про це повідомили творці фільму, передає Variety. Касові збори в Північній Америці принесли $459 млн. Сума міжнародних зборів – $572 млн.

Понад мільярд збирали лише три інші кінокартини: зокрема, це мультфільм «Холодне серце» ($1,3 млрд) і «Холодне серце 2» ($1,45 млрд), а також стрічка «Капітан Марвел» ($1,1 млрд), режисери Анна Боден і Раян Флек. До цього найкасовішим фільмом, знятим жінкою, була «Диво-жінка» від Петті Дженкінс. 

Читайте також: Людина року за версією журналу Time: Путін проти Барбі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: