Топ фільмів із легендою французького кіно Аленом Делоном, які слід подивитися

Ален Делон здобув популярність у 1960 році після виходу фільму «На яскравому сонці», де він зіграв роль Тома Ріплі
фото: EPA

Приголомшлива зовнішність і харизма знаменитості принесла чимало головних ролей та шанувальників по всьому світу

У 88 роців відійшов у вічність легендарний французький актор, сценарист та кінорежисер Ален Делон. За свою кар’єру він підкорив не лише Європу, а й Америку та Азію і запам'ятався мільйонам своєю харизмою і, звичайно, талановитою акторською грою.

Делон народився 8 листопада 1935 року у французькому місті Со. До того, як стати актором, мав декілька різних робіт і навіть служив у французькому військовому флоті. Гучна кінокар'єра Делона почалася після того, як його помітили на Каннському кінофестивалі, де він привернув увагу кількох режисерів своєю зовнішністю та харизмою.

Дебютом у кіно для зірки став фільм «Коли втручається жінка» (1957), де він зіграв невелику роль. А от шалену популярність він здобув у 1960 році після виходу фільму «На яскравому сонці».

«Главком» ділиться підбіркою культових фільмів із Аленом Делоном, які точно варті вашої уваги.

«На яскравому сонці» 

Фільм розповідає історію Тома Ріплі (Ален Делон), чоловіка, який збирається вбити свого друга Філіппа Гріна. Він приїжджає на один із островів у Середземному морі, де зустрічає Філіппа та його наречену Маргариту. Разом вони проводять дні, відвідують пляжі, ресторани й весело проводять час. Проте у Тома є свої плани, і він використовує кожну можливість, щоб здійснити задумання. 

«Самурай»

Жеф Кастелло (Ален Делон) – найманий вбивця. Розумний, досвідчений та холоднокровний професіонал, Кастелло вважається кращим у своїй справі, тому, отримавши черговий контракт на усунення однієї дуже впливової людини, Жеф виконує замовлення без особливих труднощів, вбивця не залишає слідів та навіть влаштовує собі справді бездоганне алібі. Проте несподівано знаходиться свідок, який бачив вбивцю в обличчя. Комісар поліції організовує нещадне полювання на нього. І замовники злочину теж стають на шлях переслідування Кастелло. Тепер він, як поранений тигр в джунглях, змушений захищатися. 

«Басейн»

Безробітний письменник Жан-Поль (Ален Делон) та журналістка Маріанна насолоджуються своїм коханням на віллі з басейном поблизу Сен-Тропе. Ідилію перериває несподіваний телефонний дзвінок від їхнього друга Гаррі. З його приїздом зростає напруженість, оскільки він колишній коханець Маріанни. Становище стає ще складнішим, оскільки він привіз із собою 18-річну дочку Пенелопу, про існування якої ні Жан-Поль, ні Маріанна нічого не знали.

«Червоне коло»

Перед виходом на свободу відомому злочинцеві Корі (Ален Делон) один із охоронців дає наведення на модний ювелірний магазин на Вандомській площі. Звільнившись, Корі їде до Парижа і в дорозі рятує бандита-втікача Фогеля, якого супроводжував до місця ув'язнення комісар Матей. Два злочинці стають відданими друзями. Вони вміють багато, але далеко не все – для здійснення задуму потрібен снайпер. Крадіжка коштовностей на велику суму – величезна удача, але слідами грабіжників вже йде хитрий комісар Матей.

«Леопард»

У травні 1860 року в Італії розгоряється громадянська війна між республіканцями, прихильниками Гарібальді і прихильниками правлячої династії Бурбонів. Князь Фабриціо ді Саліна, сицилійський феодал, із розумінням і песимізмом ставиться до змін, що відбуваються. Фабриціо не засуджує його. Сам князь Саліна не хоче брати активну участь у політичній боротьбі. Він чудово усвідомлює неминучість великих змін, що відбуваються, і відчуває, що його час «леопардів» і «левів» минає.

Нагадаємо, що про смерть 88-річного Алена Делона стало відомо сьогодні зранку.

Читайте також: Поезія Шевченка і нагорода від Зеленського. Що пов’язувало легендарного Алена Делона з Україною

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: