Фільм «Дедпул і Росомаха» зібрав понад $1 млрд у світовому прокаті

Кадр з фільму американської кіностудії Marvel «Дедпул і Росомаха»
фото: Walt Disney Co

Фільм Шона Леві є наразі другим найуспішнішим фільмом 2024 року після анімаційної стрічки «Думками навиворіт 2»

Фільм американської кіностудії Marvel «Дедпул і Росомаха» зібрав 494,3 мільйона доларів у Північній Америці та 535,1 мільйона доларів за її межами, що загалом становить 1,029 мільярда доларів касових зборів. Про це повідомляє Variety.

Фільм американського кінорежисера Шона Леві є наразі другим найуспішнішим фільмом 2024 року після анімаційної стрічки від Disney і Pixar «Думками навиворіт 2», що вже зібрала понад 1,5 мільярда доларів.

Однак «Дедпул і Росомаха» належить до категорії фільмів R, а «Думками навиворіт 2» не мають обмежувальної категорії, їх рекомендують глядачам будь-якого віку.

Стрічка від Marvel, як пише Variety, пережене найуспішнішу до цього стрічку з рейтингом R, а саме «Джокера» 2019 року, що зібрав 1,07 мільярда доларів.

У Disney, окрім «Дедпула і Росомахи», є ще 30 фільмів, які за свій прокат зібрали мільярд доларів, від Marvel — 11 фільмів. До того ж після пандемії коронавірусу декілька стрічок кіновсесвіту Marvel майже зібрали 1 мільярд доларів:

  • «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля» 2022 року — 956 мільйонів доларів;
  • «Чорна пантера: Ваканда назавжди» 2022 року — 859 мільйонів доларів;
  • «Вартові галактики 3» 2023 року — 846 мільйонів доларів.

«Дедпул і Росомаха» став лише другим фільмом кіновсесвіту Marvel, який зібрав понад 1 мільярд доларів після «Месників: Завершення» 2019 року (майже 2,8 мільярда доларів). «Людина-павук: Дорога додому» у співпраці з Sony зібрала 1,9 мільярда доларів у 2021 році.

Нагадаємо, документальна стрічка про зірку радянської української естради Назарія Яремчука «Яремчук: Незрівянний світ краси» зібрала в прокаті 1 869 635 грн за перший тиждень. На прем'єру прийшли понад 11 208 глядачів.   

Фільм вийшов у всеукраїнський кінопрокат 8 серпня. У документальному біографічному фільмі розповідається про першу українську поп-зірку Назарія Яремчука. Через спогади близьких, особисті щоденники та хроніки стрічка розповідає про життя та шлях артиста до міжнародної слави.

Читайте також: Український фільм жахів переміг на фестивалі у Японії
 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: