«Той день обов'язково настане»: Вакарчук переспівав знаменитий хіт «Океану Ельзи»

Український гурт «Океан Ельзи» та Kola, Jerry Heil, Yаktak, Shumei презентували нову версію пісні «Той день» 
фото: Вікторія Квітка

Так само як і склад виконавців, вибір самої композиції теж був невипадковим

Український гурт «Океан Ельзи» у спільному виконанні із чотирма молодими, найбільш популярними українськими музикантами – Kola, Jerry Heil, Yаktak, Shumei презентували нову версію своєї пісні «Той день» 

Через 24 роки після релізу на культовому альбомі «Океанів» «Янанебібув», пісня отримала нове звучання, емоцію та, найголовніше, нове значення. В ній – спільне, одне на всіх бажання та переконання українців – наш Той День обов'язково настане! 

Український гурт «Океан Ельзи» та Kola, Jerry Heil, Yаktak, Shumei презентували нову версію пісні «Той день»
Український гурт «Океан Ельзи» та Kola, Jerry Heil, Yаktak, Shumei презентували нову версію пісні «Той день»
фото: пресслужба гурту «Океан Ельзи»

Зазначимо, що 12 жовтня «Океану Ельзи» виповнюється 30 років. Цей особливий день музиканти пропонують провести разом з ними на концертах, які відбудуться у столичному Палаці спорту. Виступи назвали «Океан Ельзи. 30 років – Той день!».  І з цієї нагоди «Океани» також підготували ще один сюрприз – однойменний власний хіт «Той день» у спільному виконанні із чотирма молодими музикантами Kola, Jerry Heil, Yktak, Shumei та відео до нової версії пісні.

За словами лідера «Океану Ельзи» Святослава Вакарчука, при виборі саме цих артистів вони орієнтувалися на певний критерій. 

«Було бажання заспівати з тими виконавцями, які в буквальному сенсі народилися або в часи, коли створювався «Океан Ельзи», або після того, тобто є ровесниками групи. Разом з тим мені хотілося, щоб це були музиканти, у кожного з яких є свої досягнення у музичному житті і власний доробок. І зрозуміло, що голоси і стилістика мали би пасувати до цієї пісні. Поза тим ми не обмежувалися власними стилями виконавців. Впевнений, що більш важливо, що всі вони обдаровані люди, які відчувають музику. Кожен з них має свій абсолютно беззаперечний талант. З ними було насправді легко працювати і це була справжня творча колаборація» , – пояснює лідр гурту Святослав Вакарчук

Так само як і склад виконавців, вибір самої композиції теж був невипадковим.   

«Оскільки у нас виникла ідея назвати 30-річчя «Той день», бо  саме ця багатозначна назва повністю відповідає і самому духу нашої дати, і духу часу, в якому ми живемо. Вдома за піаніно я створив цю повільну версію, і подумав, що було б добре заспівати її з іншими виконавцями, Хотілось, щоб для кожного українця вона резонувала саме з тим Днем на який ми всі очікуємо. І кожен з нас розуміє про який день насправді ця пісня сьогодні – наш День Перемоги. Це стало таким тригером. Переспівувати пісню в оригінальній версії не бачу сенсу, вона є, існує, ми її збираємося виконувати на концертах, а в цьому випадку хотілося зробити щось абсолютно нове», – розповів Вакарчук. 

Співачка Kola каже, що для неї велика честь заспівати знову зі Святославом Вакарчуком.

«Наша спільна пісня «Коли ми двоє» була для мене як потрясіння, коли Святослав запросив заспівати дует – я була схвильована та щаслива, адже «Океани» – легенда! Вже при першому знайомстві я зрозуміла що Святослав уважний до молодих виконавців та людина з великим добрим серцем! Він живе музикою і вона для нього усе, він дав дуже багато порад, які безцінні для мене, я беру з нього приклад», – додає Kola. 

Співачка Kola під час роботи над кліпом
Співачка Kola під час роботи над кліпом
фото: пресслужба гурту «Океан Ельзи»

«Памʼятаю, коли мені було 5 років, на М1 йшов кліп ОЕ «Я так хочу…», я вивчив всі слова на памʼять, старався копіювати все, що бачив в тому відео, або сотні вечорів під гітару, де точно не обходилось без пісень «Океанів». І десь в глибині душі в той час я знав, що одного дня ми точно запишемо спільний трек, я вірив в це))», – ділиться спогадами Yаktak.  

Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук та  виконавець Yаktak,
Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук та виконавець Yаktak,
фото: Yаktak, Instagram

Jerry Heil: назвала знаковою подією свою роботу з «Океаном Ельзи».

«Близько восьми років тому саме Святослав уперше дав потужний поштовх моїй кар'єрі, коли я ще була кавер-виконавицею. Тоді я заспівала «Я так хочу», і він поділився цим у Twitter, завдяки чому тисячі людей вперше почули про мене», – каже Jerry Heil.  

9 серпня 2024 року також відбувся реліз відео на нову версію композиції «Той день (ОЕ30 edition)». Кліп знімали липневого спекотного дня в самому серці Києва, на вулиці Заньковецької. Це був саме той день, коли всі виконавці зібрались разом у невеликому просторі атмосферної київської квартири, яка перетворилась на окремий світ, де живе музика, надія і віра у наш Той День.

Юра Катинський, режисер: «Ми спеціально затисли усіх героїв кліпу стінами однієї локації. Цей відео перформанс побудований на протилежностях, тому тиснява самотньої квартири змінюється свіжим повітрям і простором, а виснаження та обмеження – вірою в те, що ніч мине і почнеться новий день. Той День, в якому в нашому небі над Києвом, Харковом, Одесою, усією Україною,  ми знову побачимо пасажирські літаки».

Нагадаємо, 11 та 12 жовтня в Києві відбудуться концерти до 30 річчя Океану Ельзи.  Квитки можна придбати за посиланням.  

За словами менеджмента групи, в разі потреби будуть додаватись нові дати додаткових виступів аби всі бажаючи відчути ту неймовірну атмосферу єднання, яка завжди є на концертах ОЕ, змогли доєднатись до цієї події. На сьогодні столичний Палац спорту є єдиним майданчиком такого розміру, на якому дозволено проведення заходів з урахуванням усіх заходів безпеки. 

Нагадаємо, український гурт «Океан Ельзи» випустив першу англомовну пісню «Voices Are Rising» невдовзі після повідомлення про створення першого в історії існування колективу англомовного альбому.

Читайте також: Мобілізований Вакарчук вирушає у світовий благодійний тур

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: