Ставить в один ряд з «Еммі»: у премії «Оскар» з'явилась нова номінація

Нова категорія буде введена для фільмів, випущених у 2025 році
фото ілюстративне

Режисери кастингу наполягали на цій категорії десятиліттями

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук, яка вручає премію «Оскар», запровадила номінацію за кастинг, що робить це першою новою категорією за останні 20 років. Про це пише The New York Times.

Режисери кастингу наполягали на цій категорії десятиліттями, стверджуючи, що їхня робота має вирішальне значення для успіху фільму, але Академія кінематографічних мистецтв і наук, яка призначає «Оскар», відхиляла цю ідею.

Нова категорія буде введена для фільмів, випущених у 2025 році, а це означає, що шанувальники не побачать статуетки до 2026 року. Академія схильна бути консервативною, коли йдеться про введення нових нагород: останньою введена номінація була «Кращий повнометражний анімаційний фільм», який був заснований у 2001 році. Тоді її отримав мультфільм «Шрек».

У 2013 році Академія створила відділення кастинг-директорів, яке наразі налічує понад 150 учасників. Президентка Американського кастингового товариства Дестіні Ліллі сказала, що нова філія дозволила іншим членам Академії повністю зрозуміти, чим займаються кастинг-директори.

Цей крок ставить «Оскар» в один ряд з деякими іншими шоу, включно з «Еммі». Bafta додала цю категорію для церемонії 2020 року, сприяючи закликам до вручення нагород Академії зробити те саме.

Нагадаємо, 23 січня в Лос-Анджелесі були оголошені номінанти на 96-ту церемонію вручення премій Американської кіноакадемії. Серед номінацій і українська стрічка режисера Мстислава Чернова.

Український режисер Мстислав Чернов представив документальний фільм «20 днів у Маріуполі», який отримав номінацію на премію Оскар 2024 у категорії «Найкращий документальний фільм».

Фільм описує перші тижні російського вторгнення в Україну в Маріуполі, висвітлюючи гуманітарну катастрофу, що виникла через облогу, масові поховання, злочини російських військ, роботу медичного персоналу та бомбардування пологового будинку.

Читайте також: Номінанти на «Оскар-2024»: хто бореться за головну нагороду кіноіндустрії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: