Польський режисер зняв фільм про смерть Путіна (відео)

Польський режисер Патрик Вега на тлі афіші з зображеним у підгузку головним героєм біографічного фільму про російського лідера, Варшава, 5 лютого 2024 року
фото: RFE / PL

За словами режисера, в Росії дуже бояться виходу фільму. Свідченням цього є спроби росіян купити сценарій або фрагменти стрічки

У Варшаві 5 лютого показали тизер англомовного фільму «Путін» – біографічного художнього кіно (байопіку), яке показує російського президента з 10-річного віку, коли він зазнавав насилля з боку вітчима в Грузії, до повномасштабної війни, яку він розпочав проти України. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Стрічка розповідає про найголовніші події політичного життя Путіна – війну в Чечні, терористичні атаки на Дубровці і в Беслані, а також про найдраматичніші події в Бучі, Ірпені, Маріуполі. Автор стрічки, відомий польський режисер Патрик Вега, екранізував також смерть російського диктатора. 

«Я заглянув у майбутнє та показав те, що хоче побачити весь вільний світ», – сказав режисер.

В епізоді фільму, який потрапив у тизер, Путін показаний у лікарні, в «памперсі» та власних екскрементах. За словами режисера, мета стрічки – показати російського президента хворим і слабким, таким, якого можна подолати. На думку Патрика Веги, це має дати надію і віру українцям у перемогу напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення.

«Ми провели величезну роботу з документами, радилися з різними експертами, зокрема, мене консультував колишній керівник розвідки НАТО, генерал, який командував військами в Афганістані та Іраку. Найціннішим, унікальним джерелом інформації був родич психіатра, який був в одній барокамері з Путіним у 70-х роках», – розповідає Патрик Вега.

Вега додав, що, створивши цей фільм, він не боїться за свою безпеку. Навпаки, режисер вважає, що боятися мають у Росії.

«Якщо ми будемо боятися, то за мить Путін буде в Європі. Я вважаю, що це він має боятися нас, а не ми його. Цей фільм має пояснити світові так звану «російську душу» і те, чому росіяни такі неадекватні. Це така собі «Інструкція обслуговування» Путіна, пояснення правил його гри, абсурдності російської пропаганди», – зазначив Патрік Вега.

За словами режисера, в Росії дуже бояться виходу фільму. Свідченням цього є спроби росіян купити сценарій або фрагменти стрічки.

Світова прем'єра фільму «Путін» відбудеться в першій половині 2024 року, саме зараз тривають перемовини з американськими дистрибʼюторами. Великий інтерес до стрічки виявили понад 11 країн Азії, також, за словами режисера, є попередня домовленість про переклад фільму українською мовою.

Нагадаємо, Путін уперше визнав проблеми у росіян на фронті.

Також Путін вигадав, як змусити росіянок активніше відпускати чоловіків на війну.

Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» номінований на «Оскар»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: